SAZNAJEMO: Grad Zenica uplatio prvu ratu reprograma za NK Čelik

547722D9 54A3 441C B428 5DAF8303C142

Kako je naš portal ranije objavio, NK Čelik dogovorio je reprogram isplate dugovanja prema Poreskoj upravi Federacije BIH, a koji će u potpunosti na sebe preuzeti Grad Zenica.

Kako saznaje 072info, Grad Zenica danas je uplatio prvu ratu reprograma što je zasigurno veliki dan za zeničku svetinju. Na ovaj način, Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, još jednom je dokazao da nikada nije bio dio priča o gašenju simbola grada čelika, te da je maksimalno opredijeljen da pomaže ovaj klub i sport grada uopće. 

Podsjetimo, Nogometni klub Čelik Zenica postao je prvi klub u Bosni i Hercegovini koji je prema najnovijim izmjenama Zakona o naplati i djelimičnom otpisu dugovanja sportskim kolektivima sa Poreznom upavom Federacije Bosne i Hercegovine zaključio Sporazum o plaćanju dužnih javnih prihoda u ratama.

Naime, Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine i NK Čelik Zenica potpisali su reprogram poreskih dugovanja, po kojem se kamata u iznosu 5.017.982,79 KM otpisuje nakon isplate glavnice.

Shodno otpisanim kamatama, presotali iznos glavnice duga kluba iznosi 3.619.323,90 KM, dok su troškovi prinudne naplate 196.923,38 KM.

Navedene iznose će u periodu otplate od 120 mjeseci, prema Sporazumu između Grada Zenice i NK Čelik potpisanog 12.11.2020. godine, plaćati Grad Zenica, dok će Klub nastaviti redovno izmirivati sve tekuće obaveze prema poreznim institucijama.

Prethodni članakMomak je ostavio zbog debljine, a ona smršala i postala internet senzacija
Sljedeći članakToše Proeski bi danas napunio četrdeset godina