Portal 072info

SAZNAJEMO Podobni Nedim Talić konačno sjeda u direktorsku fotelju?

Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica danas bi zvanično trebalo dobiti novog direktora. Završen je i žalbeni rok, a na koji se niko javio.

Kako saznaje naš list, naklonost Nadzornog odbora (NO), na čijem je čelu optuženi Mirsad Dervenčić, dobio je Nedim Talić, zlatar i muzičar.

Oštre kritike

Imenovanjem Talića definitivno pada u vodu predizborni slogan gradonačelnika Fuada Kasumovića – “Sposobni, a ne podobni”.

Naime, upravo je Kasumović na čelo NO postavio Dervenčića, čije ranije manipulacije istražuje Tužilaštvo ZDK. Podsjetimo, Talić je zbog direktorske fotelje prodao dugogodišnju stranku SDA, ali i, prema mišljenju javnosti, rođenog oca Envera.

Iako nikada nije vodio firmu niti preduzeća, ali zato iza sebe ima mnoštvo propalih projekata poput A-FAN benda, “Tribute Balašević orkesta”, Festivala ilahija i kasida, portal Zenica 24sata, pokušaje komponiranja.., Kasumović je odlučio poslušnog i podobnog Talića postaviti na čelo ovog preduzeća što je izazvalo oštre kritike javnosti.

Talić: Zlatar i muzičar
Talić: Zlatar i muzičar

Prema riječima A. S. (identitet poznat redakciji, op.a.), njegov sin svirao je u “Tribute Balašević orkestu”, dok nisu shvatili da je Talić sklon manipulacijama.

Uzimao novac

– Hoće li organizirati koncerte u Areni, a uzimati sebi novac, kao što je radio sa svojim bendom “Tribut Balašević”? Učenike i studente zvao da mu sviraju džabe, a sebi novac uzimao – kaže A. S. za naš list.

Ostaje interesantno pratiti hoće li ovo preduzeće, za vrijeme Talićevog dugo željenog direktorskog mandata, dospjeti na listu njegovih brojnih propalih projekata.

D. PAŠALIĆ – DNEVNI AVAZ

Podijelite članak

Počitajte još

Zenički bazeni u petak počinju s radom

Redakcija

ZENICA Gradski bazeni trebali bi biti otvoreni 15. juna

Redakcija

“ZEPS” u zeničkoj “Areni”

Redakcija