Portal 072info

SAZNAJTE ŠTA JOJ SE DESILO: Srbijanska novinarka se prerušila u prostitutku

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!

Tragom priče da se u centru Beograda svakodnevno odvija prostitucija, novinarka Telegrafa zaputila se u “leglo prostitucije”, kao dama noći.

– Dok sam stajala na ulici, u kratkoj crvenoj haljini i visokim potpeticama, kroz Balkansku ulicu prolazili su ljudi, u žurbi. Svako od njih uputio bi mi pogled: pun žudnje ili prijekora. Puna dva sata stajala sam na hladnom vjetru, okružena prostitutkama. Dok su one međusobno pričale, držala sam se po strani. Bila sam prestravljena, napisala je novinarka u tekstu o svom neobičnom iskustvu.

– Radiš li? Hoće li bit nekog seksa večeras?,  tiho ju je upitao stariji čovjek i mahao joj pred nosom novčanicom od hiljadu dinara.

Kada mu je rekla da je nova, glasno se nasmijao.

– Slušaj mala, ja nisam nov. Ovo je i više nego dovoljno. Nikad nisam ni za što više platio, pa ne pokušavaj od mene izvući više, kazao joj je 70-godišnjak.

Na specijalnom zadatku u Balkanskoj ulici, novinarka je saznala da seksualna usluga u prosjeku stoji 20 eura i da djevojke, uglavnom Romkinje, stoje na ulici od pet, šest sati popodne pa do ranog jutra.

Avaz

Podijelite članak