SAZNAJTE USLOVE: Želite plaću veću od 2.000 eura?

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

posao

Ako ste jedan od onih koji posao ne može pronaći u Hrvatskoj, zemlji koja bilježi više od 370.000 nezaposlenih, možete ga pokušati potražiti u zemljama EU, i to preko EURES-a, mreže službi za zapošljavanje svih članica EU-a, te Islanda, Norveške, Lihtenštajna i Švicarske.

Nezaposleni ste odgojitelj ili odgojiteljica u predškolskom odgoju? Njemačka posrednička tvrtka Begemot GmbH na neodređeni rok, puno radno vrijeme i bez potrebe da kandidat ima radno iskustvo, preko Burze rada Hrvatskog zavoda za zapošljavanje traži pet zaposlenika za plaću od 2.000 eura bruto naviše. Radno mjesto može biti u više njemačkih gradova. Zvuči privlačno?

Sada je preko EURES-a, mreže osnovane s ciljem da bude potpora prostornoj i profesionalnoj pokretljivosti radnika, oglašeno gotovo dva milijuna slobodnih radnih mjesta.

Od EURES-ovih projekata zapošljavanja izdvajamo još tri – onaj namijenjen medicinskim sestrama općeg smjera, zatim zapošljavanju studenata za vrijeme ljetnih praznika, te zapošljavanju na području ugostiteljstva i sistemske gastronomije. Sva tri projekta odnose se na Njemačku, piše Slobodna Dalmacija.

I medicinske sestre i svi drugi koji bi se htjeli zaposliti u zemljama EU-a posao mogu samostalno tražiti na portalu EURES-a, ili pretraživati ponude poslodavaca iz drugih zemalja na portalu Burza rada HZZ-a.

Nude se i sezonski poslovi

Službe za zapošljavanje Njemačke i Hrvatske surađuju i pri zapošljavanju na poslovima kuhara, konobara, recepcionera ili za rad u McDonald’su. Nude se sezonski poslovi – do šest mjeseci, ali i duže nakon isteka sezonskog ugovora.

Zainteresirani kandidati prijave šalju e-mailom savjetniku EURES-a u Zagrebu – na njemačkom popunjen odgovarajući obrazac i životopis, također na njemačkom jeziku. Prijave se primaju do 20. veljače, a odabrani kandidati bit će u ožujku ili travnju pozvani na razgovor (u Hrvatskoj), kako bi se utvrdila razina znanja njemačkog i provjerili navodi iz životopisa.

Plaće za konobare, kuhare i recepcionere iznose od 1.400 do 2.200 eura bruto.

Podsjetimo, nakon što je Hrvatska postala članica EU-a, i njezin Zavod za zapošljavanje umrežen je u EURES, a četiri savjetnika u područnim uredima u Splitu, Rijeci, Osijeku i Zagrebu zadužena su da budu link između tražitelja posla iz Hrvatske i poslodavaca iz EU-a.

net.hr