Portal 072info

SBB Predizborni skup u Peharama (FOTO)

PROMO – IZBORI 2016 – Savez za bolju budućnost Fahrudin Radončić održao je sinoć predizborni skup u Peharama.

Predstavljanjem kandidata i čitanjem biografija prezentirana je lista od 35 kandidata za Gradsko vijeće Zenice.

Skupu su se, između ostalih obratili, Jasmin Karić kandidat iz mjesne zajednice Ričice. Pozivom da se podrže žene, kandidatkinja Merima Mahir govorila je o značaju većeg učešća žena u političkom životu.

wp-image-1511803846jpg.jpg

– Žene bolje razumiju sve probleme i imaju više sluha za rješavanje istih, stoga vjerujem da će i probleme našeg Grada žene uspješnije rješavati- kazala je Merima Mahir.

Poseban osvrt na rad Vijeća Grada Zenica u protekle četiri godine imala je aktuelna vijećnica i predsjednica Kluba vijećnika SBB Sedžida Beganović- Isaković, upravo iz Pehara:

– Vijećnica SBB u proteklom sazivu podržavali su sve pozitivne projekte za naš Grad, ali isto tako glasno i jasno dizali glas protiv svakog nameta građanima. Žalosno je da Pehare, ali i Ričice, Gračanica nikada nemaju niti jedan legalan pješački prilaz, pa čak ni za djecu. Pehare su prigradska mjesna zajednica s neriješenom vodovodnom i kanalizacionom mrežom, ali i drugim problemima- kazala je između ostalog Beganović-Isaković, koja je dobila veliku podršku prisutnih.

wp-image-393466548jpg.jpg

U ime svih kandidata obratio se nosilac liste Ekrem Tuka, zahvaljujući na dosadašnjoj podršci mještana ovih mjesnih zajednica, te da će se Savez za bolju budućnost znati odužiti za dato povjerenje. Tuka je pohvalio rad vijećnice Beganović-Isaković u Vijeću, te kazao da će i u narednom sazivu naši vijećnici aktivno raditi za dobrobit Grada.

Pridružujući se čestitkama i zahvaljujući na odličnom odzivu , prisutnim se obratio federalni zastupnik Nasir Beganović i predsjednik Kantonalnog odbora SBB ZDK, koji je govorio o značaju koalicije SBB-SDA za jedinstvo bošnjačkog naroda.

Poseban doprinos dosadašnjoj kampanji dao je prvenstveno Forum mladih SBB Zenica.

velikiizbori

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box