SBB-u je drago da počinje takmičenje u nuđenju dobrih ideja za razvoj Kantona Sarajevo, sa razlikom da, što obeća, SBB i ispunjava

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

U sali kino “Igmana” na Ilidži održano je unutarstranačko savjetovanje Saveza za bolju budućnost BiH.

Prisutnima su se obratili predsjednik stranke Fahrudin Radončić te kandidati Nermin Džindić, Zvonko Marić, Mirsad Kacila, Sanela Prašović-Gadžo, Suad Kurtćehajić i Anis Krivić.

Na skupu je rečeno da je fokus SBB-a na razvoju Bosne i Hercegovine, ekonomiji, zdravstvu i obrazovanju. Predsjednik Radončić je naglasio da je vidio program za narednih 10 godina SDA namijenjen razvoju Kantona Sarajevo i da mu je drago da počinje takmičenje u nuđenju dobrih ideja i projekata, te da i druge političke opcije shvataju da Sarajevo treba da se razvija kao Dubai i druge velike prijestonice. Sa razlikom da, što obeća, Savez za bolju budućnost BiH i ispuni.

Naglašeno je da SBB ima veliku lepezu ideja koju će građanima plasirati te da je interes građana na prvom mjestu.

– Trideset godina je prošlo, a da se niko u Kantonu Sarajevo nije brinuo da obnovi skladište naftnih terminala. Jedno od najvećih naftnih terminala u Federaciji se nalazi na Ilidži. Inicijativom ministarstva koje vodim i SBB-a obnovljeni su prvi terminali poslije rata u Živinicama i pušteni u funkciju. Pokrenut je proces da se u Blažuju obnovi i pusti u funkciju 40 miliona litara naftnih terminala – istakao je, između ostalog, Džindić.

Na skupu je istaknuto i da novom politikom, novim zalaganjem i fokusiranjem na probleme građana SBB može učiniti boljom Bosnu i Hercegovinu.

Također, potcrtano je da će se SBB boriti za svaki pedalj pravnog jačanja državnosti BiH, a najveća je borba za stvaranje novih vrijednosti i borba za zaustavljanje iseljavanja naroda.