Portal 072info

SBB ulazi u vlast sa SDA na državnom i federalnom nivou

Sjednica Predsjedništva Saveza za bolju budućnost održana je danas u Sarajevu. Kao što je bilo i očekivano, razgovarali su o ponudi Stranke demokratske akcije da uđu u vlast zajedno sa Demokratskom frontom.

“Ovaj trenutak zahtjeva da stavimo interese države i naroda ispred sebičnih i ličnih animoziteta. Sloga i partnerstvo je ono što biramo za ovaj trenutak”, kazala je potpredsjednica SBB-a Adisa Omerbegović-Arapović.

Kako je saopćeno nakon prošlosedmične sjednice Predsjedništva SDA, imajući u vidu zabrinjavajući razvoj političkih i sigurnosnih prilika u BiH i regionu i historijski značaj adekvatnog odgovora na te izazove, pozvali su na formiranje snažnog patriotskog političkog saveza u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na državnom nivou i u F BiH.

“Pred rastućim prijetnjama neophodno je sva politička rivalstva staviti u stranu i zajednički se boriti za odbranu suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH i za očuvanje mira, stabilnosti i sigurnosti u zemlji. Okosnicu ovog političkog saveza vidimo u saradnji SDA, DF i SBB”, saopćeno je iz SDA ranije.

Podijelite članak
  • 20
    Shares

Počitajte još

Poruka s centralnog skupa u Zenici: SBB očekuje dvostruku pobjedu

Redakcija

Na Trgu Alije Izetbegovića: Sutra centralni skup Saveza za bolju budućnost BiH

Redakcija

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST Brutalan napad na SBB u Orahovici

Redakcija

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box