Portal 072info

SBB Zenica: Odličan predizborni skup u Starini

PROMO – IZBORI 2016 – Pred velikim brojem posjetilaca i mještana sinoć je Savez za bolju budućnost  Fahrudin Radončić Zenica održao predizborni skup u mjesnoj zajednici Starina. 

Predstavljena je lista  i biografije svih 35 kandidata za Vijeće Grada Zenice.  Programske ciljeve su predstavili neki od kandidata. Nasira Šarić pozvala je da se podrže kandidati SBB-a, a posebno  kandidat iz Starine.

U ime mladih, obratio se kandidat Dajan Vinovčić podjsećajući na iskustvo mještana Starine, Bistrice, Topčić Polja i okolnih mjesta u poplavama prije dvije i po godine, a u akcijima sapšavanja i sam učestvovao.  Vijećnica Aida Jahić, govorila je o zaštiti domaće proizvodnje i hitnoj potrebi obezbjeđenja tržišta za domaće proizvode, naročito s ovog područja.

Sedžida Beganović-Isaković, aktuelna vijećnica ipredsjendica Kluba  pozvala je da birači glasaju što više za žene, jer žene bolje  razumiju i brže se dogovore i  rješavaju probleme .

Posebnu pažnju izazvalo je obraćanje kandidata iz Starine Sedina Fejzića, aktuelnog vijećnika:

-Za  protekle dvije godine koliko sam u Vijeću pokretao sam pitanja  i inicijative vezane za naš kraj. Obzirom da nismo bili u vlasti, i kratko vrijeme, neki pomaci su vidljivi, ali nedovoljno se uradilo poebno na infrastrukturi. Ukoliko budem opet izabran, obećavam da ću raditi u inetersu svih, a posebno u interesu mještana  našeg kraja – kazao je Fejzić.

Prisutnim se obratio i Edhem Fejzić, zastupnik u Skupštini ZDK, pozivajući da se podrže kandidati SBB-a:

  • Lista kandidata SBB je najbolja lista u Gradu. To je tim ljudi koji će se boriti za interese svih građana. To smo dokazali i kada sam ja bio vijećnik i sada kroz Skupštinu ZDK-kazao je zastupnik Fejzić.

Savez za bolju budućnost predizbornu kampanju nastavlja večeras u Vukotićima.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box