Portal 072info

SBB ZENICA Skup i u Gornjoj Zenici

PROMO – IZBORI 2016 – U okviru predizborne kampanje, SBB Fahrudin Radončić Zenica sinoć je održao predizborni skup i u Gornjoj Zenici, predstavljajući listu kandidata za Gradsko vijeće Zenice.  Osim predstavljanja svih, mještanima su se obratili neki od kandidata. Sedžida Beganović-Isaković govorila je o radu  vijećnika po pitanjima za Gornju Zenicu i susjednu mjesnu zajdnicu Vražale u još aktuelnom Vijeću Grada Zenica.

Dajan Vinovčić, kandidat ispred Foruma mladih naglasio je važnost učešća mladih i obrazovanih kadrova u političkom životu i odlukama koje su važne za bolju budućnost svih mladih.

Advija Pjanić kandidatkinja iz Gornje Zenice predstavila je svoj prioritet rješavanja za Gornju Zenicu,gdje i sama živi:

  • Prvi zadataka je rješavanje kanalizacione mreže ovdje u mojoj Gornjoj Zenici, problem koje sve nas tišti. Prije deset godina pušten je Vodovod Bara i dato obećanje da će se istovremeno uraditi i kanalizacija. To se do danas nije desilo, a moralo je, jer izvorište te vode se nalazi u podnožju mjesne zajednice-kazala je Pjanić, dodajući da se voda pumpama crpi i šalje krajnjim korisnicima, s velikim opasnošću mješanja pitke s otpadnim vodama.

U ime liste, prisutnima se obratio i predsjednik Gradskog odbora SBB Zenica i zastupnik u Skupštini ZDK Ismet Sarajlić,  koji je podsjetio da SBB zna za probleme s vodosnadbijevanjem  u Gornjoj Zenic:

-Ovo je četvrti put da smo u Gornjoj Zenici i da dajemo prioritet rješavanju pitanja vode. Mi do sada nikada nismo bili u vlasti na loklanom nivou, te nismo mogli ni učestvovati u rješavanju istog, stoga vas pozivam  da date podršku SBB-u i da vidite za koliko ćemo mi taj problem riješiti- kazao je Sarajlić.

Skup su podržali i zastupnici u Skupštini ZDK Edhem Fejzić i Adel Sinanović.

velikiizbori

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box