SBiH ZDK: Nismo uz politički blok SDA!

Nakon što je danas na konferenciji za medije koju je organizirala SDA ZDK obznanjeno da su dogovorili koaliciju s HDZ-om BiH i Strankom za BiH za formiranje vlasti u ZDK, reagirali su iz Stranke za BiH.

Prema riječima Hašima Mujanovića, predsjednika KO SBiH ZDK, svakodnevno su aktuelne informacije u vezi s uspostavljanjem vlasti.

– Takve informacije ponuđene su i u vezi sa svrstavanjem Stranke za BiH uz politički blok koji na kantonalnom nivou predvodi SDP, odnosno uz politički blok koji predvodi SDA. Slijedom potrebe za odgovornim odnosom prema medijima i javnosti, kao i potrebe za pružanjem relevantnih informacija, iz Kantonalnog vijeća Stranke za BiH negiraju informacije o svrstavanju uz jedan ili drugi politički blok, ali se ne spori da su obavljeni razgovori s ciljem iznalaženja rješenja koja će biti u funkciji potreba Kantona i interesa građana – poručio je Mujanović.

Podsjetimo, Miralem Galijašević, premijer ZDK, čvrsto je izjavio danas na konferenciji za medije “razgovarali smo sa SBiH, koja se opredijelila da bude koalicioni partner sa SDA”, što se, na kraju, ispostavilo netačnom informacijom.

Avaz