Portal 072info

SC: Zahtjev o povlačenju zahtjeva za ocjenu ustavnosti Odluke o komunalnim taksama?

Nezvanično saznajemo kako je Snaga centra uputila zahtjev premijeru Zeničko-dobojskog kantona Miralemu Galijaševiću da povuče zahtjev za ocjenu ustavnosti Odluke Gradskog vijeća Zenica o komunalnim taksama, što bi se moglo protumačiti i kao neočekivan preokret u ovoj priči koja je mjesecima predmet političkog prepucavanja, optužbi i neslaganja.

Predsjednik Snage centra Eldin Vrače nije nam mogao danas potvrditi ovu informaciju kazavši kako je čuo o tome, ali zvanično ništa ne može reći, a slično nam je u telefonskom razgovoru rekao i predsjednik Kluba vijećnika ove stranke u Gradskom vijeću Zenica, Adnan Šabani.

Premijer kantona Miralem Galijašević jutros nam je rekao kako zvanično nije primio nikakav zahtjev u vezi sa ovom odlukom.

Iz Kabineta gradonačelnika pozdravljaju svaku inicijativu koja ide u pozitivnom smjeru i koja je za dobrobit grada, pa i ovakav mogući rasplet višemjesečne priče o dodatnom oporezivanju priređivača igara na sreću. Ostaju, kažu, pri tome da sredstva ubrana u budžet po ovom osnovu budu usmjerena za sport, kulturu i ostale namjene u interesu građana, a ističu kako su već naplaćena sredstva od kladionica za 2015. i 2016. godinu. (S.G.)  Rtvze.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box