Schmidt: Nisam doktor, ali simptomi srčanog udara su isti i u BL, Beču, Sarajevu

Visoki predstavnik Christian Schmidt, boravi u Banjaluci. Posjetu je počeo sastankom u Agenciji za lijekove i medicinska sredstva BiH.

Medijima je kratko poručio da su razgovarali o radu Agencije koji su ocijenili dobrim.

“Po drugi put sam u Agenciji za lijekove . Pripremio sam se, mišljenje u EU je da ova agencija radi dobro i kvalitetno. Bitno je da se obezbijedi tržište lijekova za sve. Svako pa i država mora obezbijediti to. Ja nisam doktor, ali simptom srčanog udara su isti bilo da se nego nalazi u Banjaluci , Beču, Sarajevu, Hamburgu…“, kazao je Schmidt.

Schmidt poručuje, nikada ne mijenjajte tim koji pobjeđuje.

“Ostavimo stvari kakve jesu. Mi ćemo se voditi snagom argumenata”, naveo je Schmidt.

Aktuelna je i problematika o najavljenom osnivanju Agencije za lijekove RS, zbog čega je ministar zdravlja RS Alen Šeranić zaradio sankcije SAD-a i završio na OFAC-ovoj crnoj listi.

Schmidt će se u 15 časova sastati i sa potpredsjednicom PDP-a Jelenom Trivić.

Vlasti Republike Srpske negiraju legitimitet Schmidt kao Visokog predstavnika, te ga nazivaju njemačkim turistom.

Šef OHR početkom mjeseca je nametnuo i odluku oko finansiranja izbora u BiH, a opozicija u RS stava je da je legitimitet Schmidtu dao SNSD-ov Zoran Tegeltija implementirajući odluku.

S druge strane, zbog sastanaka Draška Stanivukovića i sada Jelene Trivić, vladajući za izdaju nacionalnih interesa i nepoštovanje zaključaka NSRS optužuju opoziciju.

N1

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE