Schumacher reagira na glas te je uspostavio kontakt očima

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

MICHAEL SCHUMACHER ON A SKIING HOLIDAY WITH HIS WIFE CORRINA ON THE MADONNA DI CAMPIGLIO IN THE DOLOMITES, ITALY - 16 JAN 2003Stanje Michaela Schumachera u posljednje se vrijeme znatno popravilo pa je tako glasnogovornica legende Formule 1 u petak potvrdila da je Michael na trenutke svjestan te da se počinje buditi. Odmah su se pojavile i informacije o detaljima napretka.

Talijanska Gazzetta dello Sport tako piše da Michael na trenutke svjesno gleda oko sebe te reagira na zvukove, a Bild je kontaktirao uglednog njemačkog neurologaManfreda Holzgraefea koji je objasnio kako to vjerojatno izgleda u Schumacherovom slučaju.

Liječnici komuniciraju s njim na jednostavan način što znači da im Michael odgovara pokretima rukom ili žmirkanjem očima. Smanjili su mu količinu lijekova jer inače ne bi mogao svjesno komunicirati – priča Holzgraefe.

Jean Alesi veliki je Michaelov prijatelj te je otkrio detalje njegova posjeta u bolnici u Grenobleu.

– Michael je u početku reagirao samo na bol, poput štipanja. No možda je to bila samo nesvjesna reakcija tijela – rekao je Alesi te  nastavio:

– Prilikom nekoliko posljednjih posjeta shvatio sam da se Michaelovo stanje popravlja, osjetio sam olakšanje kod njegove obitelji. To je fantastično iako je put do oporavka još jako dug – zaključio je Alesi, također bivši vozač Formule 1.