SDA i A-SDA Zenica traže hitnu sjednicu vijeća o stanju sporta

csm SALA GRADSKOG VIJECA c75029d400 696x351 1

Klub vijećnika Stranke demokratske akcije u Vijeću grada Zenica podnio je zahtjev za održavanje hitne sjednice Vijeća na temu stanja sporta u Gradu Zenica, a u svjetlu iščekivanja sjednice gradskog parlamenta na čijem će se dnevnom redu naći prijedlog Budžeta Grada.

Cijeneći situaciju u kojoj se sport u Gradu Zenica nalazi, te uzimajući u obzir činjenicu da je javnost značajno uznemirena najavljenim redukcijama finansijskih sredstava za oblast sporta u Nacrtu budžeta za 2021. godinu, Klub SDA smatra da se prije usvajanja Budžeta mora održati hitna sjednica Gradskog vijeća, na kojoj bi vijećnici imali priliku da održe raspravu pred očima javnosti, te u prisustvu predstavnika sportskih klubova i kolektiva koji djeluju na teritoriji Grada Zenica.

Usaglašavanjem stavova na navedenoj sjednici, izbjeglo bi se nepotrebno gomilanje amandmana od strane različitih klubova vijećnika, a koji po svojoj prirodi mogu biti kontradiktorni, čime jedino gube sportski radnici u Gradu Zenica. Također, usaglašavanjem stavova na vanrednoj sjednici mogli bi se Predlagaču uputiti jedinstveni zaključci ispred Gradskog vijeća, čime bi se povećala mogućnost njihovog usvajanja, a što smatramo da će biti od koristi sportskim radnicima i ukupnoj javnosti Grada Zenica.

I Stranka demokratske aktivnosti A-SDA Zenica podržava zahtjev za održavanje hitne sjednice Gradskog vijeća Zenica koju su pokrenuli gradski vijećnici A-SDA stranke, mr. Rusmir Isak i Albin Ćatić, zajedno sa gradskim vijećnicima SDA stranke.

Održavanje hitne sjednice Gradskog vijeća je potrebno radi podrške sportskim klubovima, kojima treba pružiti šansu da prisustvom svojih predstavnika na sjednici, pred očima javnosti, osiguraju ravnopravnu budžetsku raspodjelu sredstava za oblast sporta u 2021. godini.

Copy

Na ovaj način bi se izbjeglo nepotrebno gomilanje amandmana na budžet, uz transparentnu i ravnopravnu raspodjelu bužetskih stavki za sport, a s ciljem daljnjeg razvoja sportskih klubova i sporta uopće u gradu Zenica.

Prethodni članakOd 14. februara zabrana ulaska u Njemačku putnicima iz Češke i Tirola
Sljedeći članakNovi izum Seje Brajlovića: “Sto za guzovaču” postavljen u restoranu