Portal 072info

SDA IGRE MOGU DA POČNU: Nakon četiri godine blokade grada najednom čiste, omogućavaju vodu, rade u njivama…

sdazenica
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Iako su izbori tek u novembru, brojne političke partije odavno su počele kampanju za 15. novembar, dan kada će građani izabrati one koje smatraju da će zastupati njihove interese u Gradskom vijeću, ali i osobu koja će nastaviti voditi njihov grad putem razvoja.

Odavno je jasno da će građani, posebno Zenice, znati kazniti sve one koji su tokom protekle četiri godine opstruirali svaki projekt koji je bio u interesu grada. Na sreću, ovaj mandat sve vrijeme je bio “ekraniziran”, odnosno uživo se prenosio na televiziji i internetu, pa je i pticama na grani poznato da je većina predvođena sa SDA nastojala blokirati sve. I djelimično su u tome uspjeli!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Odlučili su se tako obračunati sa Fuadom Kasumovićem, aktuelnim gradonačelnikom koji uživa ogromnu podršku kandidatiru za novi mandat, iz revolta jer nikada nisu prežalili što su izgubili gradonačelničku fotelju. Nisu birali sredstva u tim nakanama, a građani ih ove četiri godine uopće nisu interesirali.

Kada se pogleda iz današnje perspektive, na proteklim Lokalnim izborima SDA je izgubila gradonačelničke funkcije i u drugim općinama, ne samo u Zenici, a što je uvertira, barem ako je suditi prema analizama i anketama, za pravi politički debakl koji će doživjeti na ovogodišnjim izborima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Stoga ne čudi da je SDA već uveliko počela sa predizbornim igricama, svjesni da četiri godine blokiranja grada oni koji imaju pravo glasa u novembru itekako nisu i neće zaboraviti. Naprotiv, odlučni su to kazniti!

Uprkos svim opstrukcijama da Zenica danas ima brojne realizirane projekte, koje su opstruirali podižući crvene kartone PROTIV na sjednicama vijeća, aktuelni gradonačelnik Kasumović uspio je Zenicu promijeniti, oživjeti i razvijati.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

S obzirom da su se najprije suočili s činjenicom da im niko nije želio biti kandidat za gradonačelnika Zenice, pa je, na kraju, nametnut Nezir Pivić, baš kao i brojni kandidati na listi za Gradsko vijeće, koji su samo ime na papiru a neće ostaviti svoje trenutne funkcije zarad najniže – one u vijeću, SDA se sada suočava s još jednom surovom realnošću – nikada manjom podrškom sugrađana uoči izbora.

nezirpivic 1
Niko nije želio biti kandidat, nametnut Pivić

Zbog toga su već počeli sa kampanjom, a da im ništa nije sveto govori činjenica da su pokušali zloupotrjiebiti i NK Čelik, sve kako bi pokušali građanima, ponovo, prodati maglu. Međutim, u njihove laži ne vjeruju više ni njihovi članovi, kamo li birači.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
bistricak 1 696x522 1
Nakon četiri godine blokade Zenice odlučili očistiti Bistričak

Da ne biraju sredstva, govori podatak da su se već dali u podjelu zaštitnih jednokratnih maski sa svojim logotipom, zloupotrebljavajući tako bolest i pandemiju koronavirusa, mirisa za automobile zloupotrebljavajući grb općine, a najednom su, nakon četiri godine sjedenja u vijeću i ciljane blokade grada, postali i “društveno odgovorni” pa su, gle čuda, očistili Bistričak. Veliki projekt.

118827669 3237989356308767 8092082112939857147 n
Jeftini poeni i zloupotreba pandemije koronavirusa

Osim toga, neki su se fotografirali u njivama sa motikom, a svakoga petka posjećuje se druga džamija i džemat gdje se, nakon džuma-namaza, širi propaganda za predstojeće izbore što im građani posebno zamjere.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
118803446 778990449583870 7556792384168674391 n
Sa posljednjeg druženja nakon džuma-namaza

Žalosti činjenica da se propaganda širi u društvu imama džamija koje posjećuju, a da pri tome nadležni ne reagiraju.

FAD225C4 1AD5 4570 ABE3 82EF2363CFA7
Uhvatili se motike zarad glasa na izborima

I na kraju, a ništa manje bitno, proteklu sedmicu obilježila je nova podvala iz zeničke SDA – saopćenje za javnost u kojem se navodi da su donirali materijal za izgradnju vodovoda u Klopču. Ubrzo je ova informacija demantirana, s obzirom da je problem vodosnabdijevanja mještanima Klopča ranije riješio Kasumović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Kasumović ranije riješio problem vode u Klopču

Međutim, sve i da u ovom saopćenju ima istine, žalosno je što su iz zeničke SDA mještane gledali kako skapavaju od žeđi, čekajući predizborno vrijeme da bi pokazali da brinu o njima. Očito smatraju da i dalje mogu “žednog preko vode”.

I činjenica, u SDA se brinu itekako, ali sa razlogom, ne za građane nego za svoj izborni rezultat budući da su izgubili podršku i epitet nekada najjače stranke. Tek rijetki, odnosno šačica članova i njihovih porodica koje su uhljebili, možda i odluče dati glas u novembru za stranku koja je od državnog do lokalnog nivoa glavni krivac za nezaposlenost, blokade, odlaske mladih, nezadovoljstvo i loš standard življenja, ali i stranka za koju se vežu brojne afere. Podsjetimo, upravo su članovi ove stranke vezani za najveću pljačku – aferu respiratori, dok su građani umirali.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
118556049 3701314389897206 3332329808999584547 n
Sa posjete Smajićima – ZABRINUTA LICA ZBOG SVE MANJE PODRŠKE SDA-u

Zabrinjava činjenica i da su iz SDA, putem lažnih Facebook stranica koje vode ljudi iz timova za društvene mreže ove stranke, o kojima će 072info u narednim danima pisati imenom i prezimenom, već najavili kako će u Gradskoj upravi, ali i javnim preduzećima, odmah po dolasku dijeliti otkaze.

Ovo ne treba ni čuditi s obzirom da nisu naučili građanima donijeti promjene na bolje, pa ove oštre poruke, koje bi se mogle okarakterisati i na granici s prijetnjama, ne trebaju čuditi. Ipak, to samo pokazuje da su svjesni da im je poraz nikad bliže, ali i da već po pobjedi koju mogu samo sanjati planiraju svoja nova uhljebljenja i zaposlenja, a kako su i navikli više od 20 godina. Vjerovatno, kako bi po starom receptu otpuštali trudnice iz javnih preduzeća da bi uhljebili nove “Fadile Novaliće”, “Fahrudine Solake”, “Fikrete Hodžiće”…

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Međutim, zaboravili su kako su građani to odavno shvatili, te da im neće pomoći ni kada bi umjesto jednokratnih maski od pola marke građanima dijelili po respirator. Ovaj put građani su itekako svjesni da glas za SDA stranku zapravo znači glas za nove četiri godine blokade grada, nove afere, otkaze, politička uhljebljenja…

Podijelite članak
  • 173
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Nezira Pivića, kandidata SDA za gradonačelnika Zenice, uporedila sa Bogom (VIDEO)

072info.com

Pogledajte mjere (ne)sigurnosti u hali gdje se štampaju glasački listići (VIDEO)

072info.com

Štampanje listića potvrdilo da se sprema nova izborna krađa!

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)