Screenshot 1 80


AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Izvršni odbor Općinske organizacije SDA Goražde na večerašnjoj vanrednoj sjednici isključio je iz članstva Nijaza Musića, poslanika u Skupštini BPK Goražde i delegata u Domu naroda FBiH.

U saopćenju za javnost objavljenom na zvaničnoj stranici ove stranke ističe se da je Musić isključen “zbog vanstranačkog djelovanja i pogrešnih postupaka i iznošenja neprimjerenih stavova u javnosti, kojim su nanesene nesagledive posljedice po SDA u BPK Goražde”.

“Napominjemo da su uz Nijaza Musića, članom 22. Statuta SDA iz evidencije izbrisani i Dževad Agović, Dženana Osmanspahić i Arnel Vranj, jer su bili na listama drugih političkih partija”, stoji u saopćenju ove stranke.

Podsjetimo, Nijaz Musić je na vanrednom zasjedanju Skupštine BPK Goražde objelodanio audiosnimak u kojem dvojica parlamentaraca iz Goraždanske priče Edim Fejzić i Sead Tatarin razgovaraju o navodnoj prodaji pozicija u MUP-u BPK i Kantonalnoj bolnici Goražde.
Burna sjednica
Objavljen snimak: Da li je nuđeno 30.000 KM za smjenu ministrice MUP-a u Goraždu?

Kriza u funkcionisanju vlasti u ovom kantonu u tom momentu je doživjela svoj vrhunac, a epilog su smjene dopredsjedavajuće kantonalnog parlamenta Edite Velić (DF), ministrice unutrašnjih poslova Nizame Rišljanin (Goraždanska priča) te predsjedavajuće Skupštine BPK Goražde Daliborke Milović (LS). Sve tri smjene su pod znakom upitnika, jer je na promjene u rukovodstvu Skupštine uložen vitalni nacionalni interes Kluba Srba, a Milović je i stava da je odluka o smjeni ministrice unutrašnjh poslova ništavna.

Parlamentarna većina koju predvodi SDA u ovom kantonu, podržava Aidu Siribubalo (DF) kao legalno izabranu predsjedavajuću Skupštine.