SDA: Lista Konakovićevih kadrova zaposlenih u KS potvrđuje da je lažirao političku agendu

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Dugačak spisak kandidata i članova NIP-a koji su nakon izbornog neuspjeha zaposleni u institucijama Kantona Sarajevo, potvrđuje suštinu političkog djelovanja Elmedina Konakovića i njegove stranke – poručuju iz KO SDA Sarajevo.

Više od dvadeset njegovih “hrabrih i pametnih”, “mladih i poštenih”, raspoređeno je na direktorske, pomoćničke i druge pozicije u javnom sektoru Kantona Sarajevo. Princip je jednostavan: kada ih nisu htjeli izabrati građani, iza njih je stao njihov stranački šef, kako kaže “lično i uz supervizora.” Konaković nije precizirao je li taj supervizor za uhljebljavanje njegov stranački kolega Kemal Ademović, čiji je “genetski predodređeni” sin postavljen za predsjedavajućeg Gradskog vijeća, dok je njegov otac, politički direktor NIP-a, ponovo na listi za predstojeće Opće izbore.

ČITAJ JOŠ:  Konaković: Lakše bi bilo organizovati pregovore Rusije i Ukrajine nego ove

Za kratko vrijeme svoje vladavine, Konaković i njegovi lažni revolucionari, pokazali su da u najkraćem roku mogu dostići rekorde stranačkog i familijarnog zapošljavanja, a da se to najuspješnije skriva upravo galamom i bukom protiv korupcije i uhljebljavanja. Konakoviću sve to ne prestavlja problem. Do sada je lažirao svoje obrazovanje i cjelokupnu karijeru, zašto ne bi i političku agendu? – pitaju se iz SDA.

GODISNJICA
MARKETING