SDA odgovorila SDP-u: Jedva čekamo izbore da ponovo pobijedimo

SDA odgovorila SDP-u: Jedva čekamo izbore da ponovo pobijedimo

Stranka demokratske akcije (SDA) pozvala je Vijeće ministara BiH da u skladu sa zaključkom Predsjedništva BiH što prije završi izradu i omogući usvajanje Budžeta BiH.”Budžet je i finansijski izvor za pripreme i provođenje lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini”, naveli su iz SDA.

U saopćenju se kaže da je SDA primila k znanju najavu predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije da osim Budžeta postoje i druge mogućnosti finansiranja izbora.

“Podsjećamo ga da je po Izbornom zakonu (član 1.2 a) obaveza Vijeća ministara da najkasnije 15 dana od raspisivanja izbora osigura cjelokupna sredstva za njihovo provođenje. Imajući u vidu da taj rok istječe za četiri dana, 22. maja, pozivamo predsjedavaućeg Vijeća ministara da javnosti predstavi konkretan finansijski plan kroz koji će Vijeće ministara realizirati ovu zakonsku obavezu”, kažu iz SDA.

Na kraju su se osvrnuli i na saopćenje SDP-a.

“Što se tiče saopštenja SDP-a u kojem se pokušava dovesti u pitanje naša volja da se održe izbori, poručujemo SDP-u da ne brinu zbog toga, jer jedva čekamo izbore kako bismo ih ponovo pobijedili, kao što smo to učinili i u protekla tri izborna ciklusa zaredom.”


Klix

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE