SDA-ov Mahmutović vjeruje da će Sebija ostati profesorica i nakon što preseli na onaj svijet

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Kompletna stranačka infrastruktura SDA očito je dobila zadatak da brani Sebiju Izetbegović nakon što joj je oduzeta titula magistra nauka.

Senat Univerziteta u Sarajevu je povukao takav potez nakon što je utvrđeno da Izetbegović nema diplome magistra niti ima dokaza da je ikad položila ispite u Zagrebu i Sarajevu.

Uprkos tome što niko ne zna gdje je Sebijina diploma, ako je uopće ima, SDA-ovci uporno ističu njen indeks.

A, zanimljivu objavu je imao Dževad Mahmutović, SDA-ov predstavnik u Klubu Bošnjaka Vijeća naroda RS koji je umjesto za Adila Osmanovića glasao za Srebrenku Golić (SNSD).

Mahmutović je na Twitteru na dan odluke Senata, objavio da će takva odluka najviše štete ustvari nanijeti Univerzitetu, ali da Sebija neće imati neke posljedice

“Kao univerzitetski profesor smatram da će današnja odluka Senata Univerziteta u Sarajevu najviše štete nanijeti samom Univerzitetu. Prof Sebija Izetbegović će uvijek biti prof, šta je sa ljekarima kojima je ona bila profesorica a univerzitet im izdao diplome, može li se sagledati kraj”, naveo je Mahmutović.

No, onda je odgovarajući na pitanje jednog tviteraša kazao da vjeruje da će Sebija ostati profesorica i na onom svijetu.

“Neslužbeno vjerujem da će i nakon preseljenja na bolji svijet, a želim joj da to ne bude nikako uskoro, ona opet biti profesorica. Iza insana koji preseli ostaje malo toga, a jedna od tih stvari je i znanje koje ce koristiti drugi”, naveo je Mahmutović.