SDA POČELA KAMPANJU: Napadi lopatom, poređenje s Bogom, širenje zaraze, nepoštivanje mjera…

NezirPivic podjelaknjiga

Simboličnom podjelom autorskih poklon-knjiga u zeničkom Klubu knjige – kući knjige i znanja, Stranka demokratske akcije Zenica počela je promotivne aktivnosti u okviru kampanje za Lokalne izbore 2020. Zvanične.

Ova informacija i imala bi smisla, da upravo studenti zeničkog Univerziteta proteklih dana ne izražavaju ogromno nezadovoljstvo, a na kojem predaje upravo i Nezir Pivić, kandidat zeničke SDA za gradonačelnika Zenice.

I dok su se Pivić, inače zamjenik ministra pravde u Vijeću ministara BiH, i Suad Kaknjo, nosilac liste za Gradsko vijeće Zenica i aktuelni zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH – koji je inače zaspao tokom jedne od online sjednica, razbacivali novcem građana, koji su zaradili na navedenim pozicijama, istovremeno su ispred zgrade Vlade ZDK bili organizirani protesti studenata. Simbolično, reklo bi se.

E1961A55 8153 4B67 B97D B0B317796111
Ogorčeni studenti protestirali po kiši (Foto: 072info)

-Na ovaj simboličan način, zajedno sa mladima Zenice želimo poslati poruku da je znanje najvažnije. Jer, jedino znanjem i radom možemo spasiti Zenicu i okrenuti je na put razvoja – govorio je danas usnuli Kaknjo, dok su studenti po kiši protestirali ispred sjedišta ministarstva za obrazovanje kojim rukovodi upravo SDA čovjek – Spahija Kozlić.

Međutim, apsurdi i nove laži zeničke SDA u namjeri za osvajanje fotelja ne zaustavlja se na općem nezadovoljstvu studenata. Javnost se opravdano pita kako imaju hrabrosti i obraza pogledati tek rijetke građane koji dođu na njihove skupove, a opće je poznato da su kandidati zeničke SDA u Gradskom vijeću Zenice četiri godine blokirali grad i maćehinski se ophodili prema svakom projektu, opstruirajući njihovu realizaciju podižući kartone “protiv” i “uzdržan”.

I dok je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, pisao Adnanu Jupiću, ministru zdravstva ZDK, Centralnoj izbornoj komisiji BiH, a sve zbog preuranjene kampanje SDA, upozoravajući da su prekršene epidemiološke mjere, ali i zakon, na to su se oglušili u SDA. Podsjetimo, radi se o skupu na kojem je Emina Selimović, kandidatkinja ove stranke za Gradsko vijeće Zenica, uporedila Pivića sa Bogom. Međutim, to ih nije spriječilo, nastavili su kampanju po mjesnim zajednicama, druženja sa mještanima, imamima džamija nakon džuma-namaza…

Umjesto da su uputili izvinjenje građanima jer svjesno dovode njihove živote u opasnost, nažalost, nastavili su i dalje. Žalosti podatak da tek sada dolaze na vidjelo posljedice skupova. Kako nezvanično saznajemo, na koronavirus pozitivni su Šerif Patković i Selvedina Sarajlić Spahić, kandidati za GV Zenica. Navodno, Patković se usljed pogoršanog stanja nalazi na Intenzivnoj njezi KB Zenica. Osim njih, na Covid-19 pozitivan je i Faruk Hodžić, kandidat SDA stranke za GV Zenica koji je, dok je bio zastupnik Demokratske fronte u Skupštini ZDK, glasao protiv da se rahmetli Husejinu Smajloviću posthumno dodijeli priznanje.

Međutim, osim kandidata ove stranke koji su pozitivni na Covid-19, a sve zbog činjenice da nisu poštovali preporuke nadležnih i organizirali su skupove, javljaju se i mještani Orahovice koji su, navodno, pozitivni na koronavirus, a prisustvovali su ovom skupu. Osim mještana Orahovice, i mještanin Vukotića, inače član SDA i bivši vijećnik ove stranke, također je bio u kontaktu sa delegacijom SDA, a nakon čega su i on i njegova supruga pozitivni na Covid-19.

Ovo je i najbolji primjer da u zeničkoj SDA nemaju granice niti biraju sredstva na putu do ostvarenja ličnih interesa. Dok sada računaju da su građani kratke pameti prezentiraju im program “Za jaku Zenicu”, a živi prenosi sjednica GV Zenica svjedoče da su upravo vijećnici SDA četiri godine kočili grad, među kojima su Elvir Purić i Emina Tufekčić. Nož u leđima Zeničanima zadali su i kada su ostavili Bilino polje bez utakmica reprezentacije.

Da su laži i podvale sastavni dio SDA, to je odavno poznato, međutim, da će u kampanji koja je “tek počela” svjesno kršiti mjere nadležnih i tako ugrožavati živote građana – tome se niko nije nadao. 

SDA je krenula u nikada prljaviju kampanju, nakon napada lopatom, poređenja Pivića sa Bogom i Sultanom, kršenjem mjera i preporuka nadležnih, preuranjenog početka kampanje i kršenja zakona, do širenja infekcije koronavirusa. Sve za nove četiri godine blokade razvoja Zenice. Međutim, građani su nikada odlučniji da kazne maćehinski odnos zeničke SDA prema gradu u protekle četiri godine, o čemu svjedoče i fotografije sa rizičnih skupova ove stranke gdje se pojave tek poneki mještani.

U nastavku pogledajte rezime mandata GV Zenica kojim je dirigovala upravo SDA.

https://www.facebook.com/072info/videos/665549250771243/?v=665549250771243

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE