SDA ZDK uputila otvoreno pismo premijerki Amri Mehmedić

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Poštovana premijerko ZDK, ovim putem Vam se obraćamo javno i pitamo Vas šta je, osim nevješto i opasno politikanstvo, razlog da apelaciju Kluba SDA u Skupštini ZDK niste proslijedili na ocjenu ustavnosti u Ustavni sud FBiH? Zašto uskraćujete građane ZDK, koji su u najvećem broju podržali zastupnike koji su Vam se obratili, pristupa pravdi, a u Vašem ekspozeu nekoliko puta ste kazali da ćete istrajavati na zakonitom i transparentnom radu? Već u prvom mjesecu Vašeg rada na čelu Vlade kroz očite primjere pokazali ste da niste ni transparentni, a i ne želite omogućiti da se neke od Vaših odluka preispitaju tamo gdje je jedino mjerodavno – na nadležnim sudovima.

ČITAJ JOŠ:  ArcelorMittal: Zamućena voda u rijeci Bosni sadržavala željezo i krečnjak, ali se incident ne smije ponoviti

Ovim putem porućujemo građanima da će Klub SDA u Skupštini ZDK istrajati u pravnoj borbi dokazivanja da je, još uvijek, aktuelna Vlada ZDK neustavna i, što je porazno, nezakonita i to na štetu najbrojnijeg naroda u ZDK, na štetu Bošnjaka.

Podsjećamo javnost, a i Vas premijerko Mehmedić, da ste ne poštujući Zakon o Vladi Zeničko-dobojskog kantona i Ustav predložili Odluku o potvrđivanju Vlade Zeničko-dobojskog kantona i grubo prekršila Zakon o Vladi koji propisuje da Vladu čini sedam ministara po nacionalnosti Bošnjaka, dva Hrvata i dva Srbina. To trenutno nije slučaj i to, ponavljamo, na štetu Bošnjaka.

ČITAJ JOŠ:  Regionalno interaktivno edukativno druženje mladih u džematu Klopče

Obzirom da ste već, u prvih mjesec dana rada, pokazali da ste Vlada koja je sve osim transparentna, kao i to da ne poštujete zakone i procedure, a to potvrđuju skoro sve odluke koje ste usvojili u proteklom periodu, najavljujemo da nećemo ostati slijepi posmatrači svega onoga što radite zajedno sa Vašim političkim mentorima i da ćemo poduzeti naredne korake koji podrazumijevaju i krivičnu odgovornost jer, očito je, da u svim radnjama za koje sumnjamo da nisu zakonite postoji prethodno osmišljen scenario koji u konačnici može imati nesagledivo loše posljedice po funkcioniranje ZDK.

ČITAJ JOŠ:  KANTONALNA BOLNICA ZENICA: U protekla 24 sata rođeno pet beba
GODISNJICA
MARKETING