Portal 072info

SDA ZENICA: Četiri godine od preseljenja istinskog lidera i vizionara rahmetli Smajlovića

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Tačno prije četiri godine napustio nas je rahmetli Husejin Smajlović, čovjek koji će prema svim mjerilima ostati upamćen kao nesumnjivo najuspješniji gradonačelnik u poslijeratnoj Bosni i Hercegovini. Stranka demokratske akcije ostala je bez čovjeka koji je energično i ustrajno realizirao njenu viziju razvoja i ideološko-političke programe.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Dvanaest godina Zenice pod vođstvom rahmetli Smajlovića ostat će zapamćeno kao period preporoda našeg grada, posebno infrastrukturnog, ali i entuzijazma koji se rijetko može vidjeti u drugim sredinama. Svjedoče to brojni realizirani projekti koje je rahmetli Smajlović ostavio u trajni emanet Zenici i Zeničanima, kao što su Glavna gradska magistrala, Arena Zenica, koja danas ponosno nosi njegovo ime, umiveni gradski stadion, Atletski stadion, Muzej grada, Tržnica, Regionalna deponija, poslovne zone, uređene ulice i seoske mahale i mnogi drugi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Poznato je da entuzijasti mogu biti samo ljudi od vizije, humanisti i osobe pozitivne energije. Takav je bio naš rahmetli Huso, kako smo ga svi odmilja zvali – beskompromisan kada je interes Zenice u pitanju, čestit, dobrodušan, uvijek spreman za razgovor i uporan u realizaciji ciljeva. Stranka demokratske akcije je ponosna što je istinskog lidera i vizionara imala za svog člana, a svi mi koji živimo u Zenici dugujemo mu zahvalnost za sve što je učinio.

Trudit ćemo se da ne iznevjerimo povjerenje koje je uvijek imao prema svojoj jedinoj političkoj opciji – Stranci demokratske akcije, te da na predstojećim izborima izaberemo gradonačelnika koji će nastaviti koračati putem koji je zacrtao rahmetli Husejin i vratiti ovom gradu političko, a Zeničankama i Zeničanima ljudsko dostojanstvo.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Molimo dragog Boga da našem Husejinu Smajloviću podari dženetske nagrade i vječni smiraj za sva dobra djela koja je učinio, a njegovoj čestitoj porodici i svima koji su ga poznavali i sarađivali želimo poručiti da ponosno i uzdignute glave koračaju našom Zenicom.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 262
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Botovi SDA kao ozbiljan društveni problem: Meta na čelo svima koji su “protiv” Bakira, Sebije i Osmice

DPA - Portal 072info

Zenička SDA ponižena na izborima: Džon, obraz!

DPA - Portal 072info

PRESSIJA: Vijećnik SDA telefonirao tokom sjednice GV Zenica, pokazao nezainteresiranost za rad

DPA - Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME