Portal 072info

SDA Zenica: Fuad Kasumović uvrijedio je sve patriote, RVI i demobilisane borce!

Zenička i šira javnost jučer je još jedanput bila svjedok drskosti, političke i ljudske nepristojnosti, omalovažavanja političkih neistomišljenika, osionosti i diskreditacije državnih institucija od strane aktuelnog gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića.

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća, a odmah potom i na Skupštini Zeničko-dobojskog kantona u svojim neurotičnim ispadima je išao čak dotle da Stranku demokratske akcije nazove dijelom “osovine zla”.

Stranka demokratske akcije će, uprkos ovakvom govoru mržnje, bahatim potezima, lažima i zloupotrebama pozicije gradonačelnika, naći mehanizme pravne i politički korektne zaštite.

No, želimo javnost ovim putem upoznati da je Fuad Kasumović monstruoznom konstrukcijom “osovina zla” uvrijedio sve patriote, ratne vojne invalide i demobilisane borce koji su, i kao članovi SDA, stali u odbranu, a kasnije i izgradnju Bosne i Hercegovine.

Da je to tako, potvrđuju i reakcije ovih boračkih, ali i drugih kategorija, koje pristižu u Stranku demokratske akcije. Ovu priliku koristimo da pozovemo članove i simpatizere SDA da javno osude njihovo uvrštavanje među zločince od strane Kasumovića, jer niko u ovoj zemlji, pa ni najveći politički protivnici, nisu Stranku demokratske akcije i njene članove okvalifikovali na ovaj način.

Kada je u pitanju projekat Plava voda, koji je bio predmet rasprave na jučerašnjim sjednicama Gradskog vijeća i Skupštine ZDK, želimo napomenuti da, iako to javnost zna, jest projekat Stranke demokratske akcije i bit će završen zahvaljujući SDA kao što je to bio slučaj i sa Arenom, Regionalnom deponijom Mošćanica, Glavnom gradskom magistralom i drugim koji su okončani u minulih deset godina.

Takvo opredjeljenje smo pokazali na obje sjednice Gradskog vijeća dajući podršku okončanju ovog i svih drugih projekata koji će biti od koristi građanima Zenice. Na kraju, uprkos Kasumovićevim nedemokratskim pritiscima, medijskim hajkama i zloupotrebama Statuta i Poslovnika o radu, kojima nastoji vijećnike i Gradsko vijeće podrediti sebi, ovaj autokrata neće uspjeti nametnuti tiraniju u Zenici.

Podijelite članak

Počitajte još

KASUMOVIĆ: Pozivam zastupnike u Parlamentu FBiH iz Zenice da razmišljaju i djeluju prozenički!

Redakcija

SNAGA MANJINA ZDK: Podrška gradonačelniku Kasumoviću

072info

U Zenici počela masovna dezinfekcija grada

072info