Portal 072info

SDA ZENICA: Ko će odgovarati što je radnik zakasnio na posao, a učenik u školu?

Pao je prvi snijeg ove zime, a Grad Zenica još nije potpisao sve ugovore o zimskom održavanju puteva. S “Albom” Zenica u zadnji tren je potpisan ugovor o održavanju gradskih puteva, ali još nema ugovora za održavanje prigradskih saobraćajnica i većeg dijela Glavne gradske magistrale koje je do sada izvodilo preduzeće “Komgrad-Ze”.

Samo Kasumović zna zbog čega je građane doveo u neizvjesnost i ugrozio njihovu sigurnost, jer se do početka zimske sezone 15. novembra moralo znati ko će vršiti održavanje mreže gradskih i prigradskih puteva, bez obzira na vremenske prilike. Hoće li neko odgovarati što je radnik iz padinskih krajeva jutros zakasnio na posao, a školski autobus nije na vrijeme dovezao učenike u školu? Ko će odgovarati ako, ne daj Bože, autobus sklizne s ceste jer se cesta ne održava?

Grad Zenica treba odgovornu upravu i gradonačelnika, a to Kasumović sigurno nije. Jer, sve do njegovog dolaska 2016. godine, lokalna vlast je vodila računa i o rokovima i obavezama, bez kalkulisanja kada su u pitanju interesi građana. Pozivamo gradonačelnika da ugovor o održavanju prigradskih puteva potpiše već danas i uštede koje će ostvariti po osnovu umanjenje za proteklih 19 dana usmjeri za poboljšanje uslova života građana, a ne, primjerice, za kupovinu novih motornih sanki za zabavu svojih saradnika.

Podijelite članak
  • 209
    Shares

Počitajte još

Nezir Pivić ponovo izabran za predsjednika SDA Zenica

Redakcija

Delegacija SDA posjetila Babinski sliv

072info

OBEĆANO-ISPUNJENO:Počinje rekonstrukcija puta prema Babinu!

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box