SDA ZENICA: Odgovor gradonačelniku Fuadu Kasumoviću

 

Poštovani gradonačelniče, ne želim biti ciničan, ali kada bih takav bio morao bih započeti sa uvaženi “lopovi i prevaranti”.
Diktaturu koju pokušavate provesti nad Zenicom jasno kažemo neće uspjeti. Silu koju provodite nad nemoćnim stanovništvom Zenice kroz uzurpaciju privatnog vlasništva gradeći zgrade (kao sto je ova na bulevaru) svojim prijateljima jasno nam pokazuju i objašnjavaju porijeklo vaše imovine. Pokazali ste to gradeći i benzinske pumpe gdje je i danas nepoznato kako je uopće bilo moguće dobiti dozvolu za gradnju. Samoprozvani eksperte, napredak Zenice za pola mandata vaše diktature gradom očigledno vidite samo vi i vaš nesposobni izborni štab. Ne postoji ništa osim vaših lažnih obećanja i podvala. Građani Zenice će to sigurno znati prepoznati i kazniti.

Jučerašnjom privatnom predstavom za naivne na koju ste doveli svoje prijatelje, još jednom ste pokazali koliko vam je kao gradonačelniku Zenice stalo do Zenica i Zeničana. Vas zanimaju Gornji Vakuf, Sarajevo i Cazin i vaši privatni džepovi, a Zenica vas zanima ako se može nešto od njenih građana oteti i uzurpirati.

 

Ipak, jedno imate pravo, nervoza koju pokazujete je opravdana. Mi ćemo vam u danima koji predstoje biti “noćna mora”, jer ponovit ću, diktatura, bahatost, i dodat ću, primitivizam i lopovluk, nikada nisu nikome donijeli dobroga. 

 

Predsjednik OIO SDA Zenica

Nezir Pivić