Portal 072info

SDA Zenica ponovo izražava nezadovoljstvo Fuadom Kasumovićem

Stranka demokratske akcije Zenica želi skrenuti pažnju javnosti na bahato, krajnje tendenciozno i politikantsko spin-djelovanje aktuelnog gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića. Otkako je preuzeo dužnost više boravi u televizijskom studiju provodeći kampanju za Opće izbore 2018. godine, nego u svom kabinetu, tako da bi bilo dobro da Kasumovića njegovi savjetnici i saradnici obavijeste da je predizborna kampanja za lokalne izbore završila, te da treba početi realizirati obećanja koja je dao građanima.

Analizom njegovog dosadašnjeg upravljanja Gradom u svojstvu izvršne vlasti dolazimo do sljedećih činjenica: Prvo, predmeti nad kojima postoji hitnost u rješavanju gomilaju se na stolu što negativno utječe na funkcioniranje većine službi. Drugo, kao svoje bliske saradnike mimo konkursne procedure angažira vlastite podobnike koji su mu pomagali u kampanji i koji nemaju ni minimum kompetencija za bavljenje tim poslom. Treće, različitim metodama pritiska i medijskim hajkama nastoji vijećnike i Gradsko vijeće uvući u donošenje nezakonitih i neustavnih odluka. Četvrto, na krajnje bahat i osion način sebe nastoji postaviti iznad Gradskog vijeća, čime čini drastične povrede Statuta Grada Zenice i Zakona o lokalnoj samoupravi. Peto, iz dana u dan se u gradskim službama i javnim preduzećima i ustanovama pojačava strah i mobing koji produkuje gradonačelnik svojim prijetnjama i ucjenama. Šesto, suprotno od svojih predizbornih obećanja vješto bježi od rješavanja stanja u NK “Čelik”, problema pasa lutalica, zagađenja, pitanja procedura za lakše pokretanje biznisa, grijanja, komunalne i putne infrastrukture i tako dalje.

Umjesto da mu oči budu uprte u Zenicu, Kasumovićeve ambicije stanuju u Sarajevu gdje 2018. godine želi ostvariti svoje političke ciljeve. Želimo poručiti gradonačelniku Kasumoviću da Grad Zenica nije njegovo privatno preduzeće, da građani nisu podanici, te da vijećnici u Gradskom vijeću nisu njegove sluge i prosti dizači ruku za njegove nezakonite i neustavne prijedloge. SDA je u više navrata konstatovala i to još jednom podvlači: prihvatamo volju građana izraženu na lokalnim izborima i spremni smo uložiti maksimum energije kako bi na zakonit i demokratski način rješavali probleme u našoj Zenici.

Podijelite članak

Počitajte još

Kasumović predložio prodaju “Zenicatransa”

Redakcija

UAE investiraju u Zenicu: Gradit će trgovački centar i rekreativni kompleks

D.H

Mještani MZ Arnauti dobili 500 metara novog asfalta

D.H