Portal 072info

SDP ZENICA: Umjesto zahvalnice, uposlenik KBZ dobio otkaz!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Slike medicinskih radnika širom svijeta koji su se borili za život i zdravlje pacijenata zaraženih korona virusom bili su svima nama dostupni proteklih mjeseci. Uslovi rada, režim života i procedure kojih su se svakodnevno morali pridržavati bili su izuzetno teški. U velikom  broju  evropskih zemalja ljekari i mediciski tehničari dobivaju duple plaće, dodatne pogodnosti  i izuzetno se cijene kao heroji nacije. Aplauz u 20h građana Zenice bio je podrška upravo tim ljudima.

I onda, uposlenik JU KBZ koji se među prvima dobrovoljno prijavio za rad sa zaraženim pacijentima, ovih dana umjesto zahvalnice dobije otkaz Ugovora o radu iako je imao ugovor na neodređeno vrijeme. Diskriminacija prema uposlenicima koji su bili angažovani za rad sa zaraženim pacijentima  je rezultirala nezadovoljstvom određenog broja radnika, a jedan od njih je dobio i otkaz.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Socijaldemokratska partija, kao partija koja se bori za zaštitu i prava radnika, oštro osuđuje ovakav postupak menadžmenta JU KBZ i poziva Upravni odbor da prihvati žalbu na otkaz i zadrži medicinskog tehničara u radnom odnosu.  Socijaldemokratska partija BiH će, sa svim svoji resursima, dati podršku medicinskom osoblju.

Pozivamo menadžment  JU KBZ da upozori i sankcioniše sve one koji provode mobing na uposlenicima jer je prema saznanjima do kojih smo došli to veoma izraženo posljednjih godina.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Pozivamo menadžment JU KBZ  da upozori i sankcioniše sve one koji provode diskriminaciju nad uposlenicima te na taj način „štede i čuvaju“ sebi ili strankama drage ljude, a druge koji to nisu izlažu maksimalnim fizičkim i psihičkim naporima.

Pozivamo i Sindikat uposlenika JU KBZ da osudi postupak otkazivanja ugovora o radu njihovom kolegi i da mu pruže svaku moguću pravnu, moralnu i prijateljsku podršku.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

Izuzetno težak period je iza nas ali vjerovatno da nas sličan scenarij čeka i u budućnosti. Ovim postupkom ste poslali izuzetno ružnu poruku svim onim uposlenicima koji će se možda već sutra u nepoznatim okolnostima i protiv novih nepoznatih pandemija boriti za živote naših građana. 

Gradski odbor SDP BiH Zenica

Podijelite članak
  • 485
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Teška situacija u KB Zenica: Mi ćemo se boriti, dok ima ijedan doktor ovdje, radiće se

072info.com

Ministar zdravstva ZDK o situaciji u Zenici: Nema potrebe za panikom

072info.com

Dramatična situacija u Zenici, zaraženo više od 100 medicinara

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6