Sead Halilović priznao da je lagao sinu Alenu

halilovic12Prilično šokantno su kadeti Hrvatske ispali sa Evropskog prvenstva za kadete u Slovačkoj.

U posljednjem kolu, Italijane i Ruse dalje je vodio rezultat 1:1, bez obzira na rezultat utakmice između Hrvatske i Ukrajine. Italija i Rusija odigrali su 1:1, i tako je pobjeda Hrvata nad Ukrajincima bila uzaludna.

O dešavanjima na EP u Slovačkoj govorili su za “24sata.hr” i Alen Halilović, talentovani igrač zagrebačkog Dinama i potencijalni reprezentativac BiH, kao i njegov otac, bivši reprezentativac naše zemlje, Sead Halilović.

– Ne bismo smjeli biti tužni. Plasirali smo se na SP (kadetsko), a na njemu ćemo biti još bolji – izjavio je Alen Halilović, koji je odigrao sjajno u Slovačkoj.

– Vjerovali smo da neće biti remija između Italije i Rusije. Bili smo šokirani kada smo saznali da je završilo 1:1. No, nije moje da to komentiram. Mi smo pokazali da smo najbolji – rekao je Alen.

S tribina je Alena bodrio otac Sead. Kad su Italijani izjednačili, Alen je pogledao prema njemu i pogledom ga pitao za rezultat te utakmice. Sead je kazao: Rusi vode 2:0!

– Želio sam njega i njegove suigrače motivirati da krenu na pobjedu. I krenuli su! Pred kraj utakmice, kad je Hrvatska vodila, opet me pogledom pitao je li i dalje 2:0 za Ruse. Samo sam mu pokretima glave, onako nezadovoljno, pokazao da je završilo drugačije. Kako su samo bili tužni – ispričao je Sead Halilović.

(sport.ba)

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE