Portal 072info

Sead Kolašinac posjetio konzulat BiH u Njemačkoj: Jedva čekam da zaigram za BiH!

kolasinacaa

Nogometaš Schaleka Sead Kolašinac (20), jedan od najboljih mladih odbrambenih igrača u Bundesligi, u petak je u prostorijama Generalnog konzulata BiH u Stuttgartu predao zahtjev za pasoš Bosne i Hercegovine i time stigao na korak do ostvarenja svoje želje da igra u dresu reprezentacije BiH, piše Klix.

“Iako sam rođen u Njemačkoj i igrao za mladu selekciju Njemačke, odavno sam donio odluku da želim igrati u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine. Sređivanje papirologije je malo potrajalo, ali sad je sve u redu i iduće sedmice trebam dobiti bh. pasoš. Jedva čekam da zaigram za reprezentaciju Bosne i Hercegovine”, kaže mladi nogometaš koji je skoro cijeli dan u petak proveo u druženju sa zaposlenima u Generalnom konzulatu BiH u Stuttgartu.

“S obzirom da je imao svu potrebnu dokumentaciju prvo smo mu putem Konzulata odredili JMB, a onda i zaprimili zahtjev za pasoš”, kaže Dag Đumrukčić, konzul BiH u Stuttgartu, te dodaje da Kolašinac ne krije želju da zaigra za našu reprezentaciju.

Mladi nogometaš iznenadio je poznavanjem bosanskog jezika s obzirom da je rođen u Njemačkoj, a zato su, kaže, zaslužni njegovi roditelji.

Prema riječima konzula Đumrukčića pasoš za novog reprezentativca BiH, kako ga je najavio selektor Safet Sušić, trebao bi biti gotov u četvrtak sljedeće sedmice.

Na uposlenima u N/FS BiH je da ubrzaju proceduru promjene sportskog državljanstva Kolašinca kako bi Zmajevima mogao pomoći u preostalim utakmicama kvalifikacija za SP u Brazilu.

(Repreznetacija.ba)

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box