Portal 072info

Sead Kolašinac u Romi za sedam miliona eura?

Nakon što se u Romi Miralemu Pjaniću pridružio i Edin Džeko, isto bi uskoro mogao učiniti i Sead Kolašinac, javljaju talijanski mediji. Naime, prema navodima talijanskih medija Roma će intenzivirati razgovore.

Nakon što se u Romi Miralemu Pjaniću pridružio i Edin Džeko, isto bi uskoro mogao učiniti i Sead Kolašinac, javljaju talijanski mediji.

Naime, prema navodima talijanskih medija Roma će intenzivirati razgovore sa predstavnicima Schalkea vezano za transfer Kolašinca.

Roma je ranije ovog ljeta pokušala dovesti lijevog beka Augsburga iz Gane, Baba Rahmana (21), ali kako u tome nisu uspjeli okreću se našem reprezentativnom lijevom beku.

Sead Kolašinac sa Schalkeom ima ugovor do juna 2017. godine. Talijanski mediji navode da bi Kolašinac mogao koštati Romu blizu 7 miliona eura.

Trener Rome Rudi Garcia od rukovodstva kluba je tražio ključna pojačanja u odbrani u borbi za titulu prvaka sa Juventusom. Tuttosport piše da je u prvoj utakmici sezone protiv Verone Roma imala na raspolaganju samo jednog beka (Torosidis).

Ekipa Rome prvenstveno želi dovesti Dignea iz PSG-a, ali francuski klub nije voljan odreći se ovog igrača. Roma je dala 48 sati PSG-u da donese odluku o transferu.

Ukoliko se to ne desi Roma će dovesti bosanskohercegovačkog reprezentativca kojeg Garcia mnogo cijeni Seada Kolašinca.

cazin.net

Podijelite članak