Sead Mulić: 25 godina skupljao dresove, sada ih prodaje kako bi donirao novac za liječenje djece

Sead Mulić: 25 godina skupljao dresove, sada ih prodaje kako bi donirao novac za liječenje djece

Bivši rukometaš Sead Mulić pokrenuo je humanitarnu akciju, a riječ je o dresovima koji će se prodavati u svrhu liječenja oboljele djece.

– Sasvim slučajno sam došao na ideju, s obzirom da više od 25 godina skupljam dresove i obično su dresovi prijatelja mojih koje zamolim da ostave nakon utakmice, nakon tih nekih jačih takmičenja i tako se nakupila neka bogata kolekcija za tih 25 godina. Prije mjesec kontaktirao sam prijatelja reprezantativca BiH Vladana Danilovića koji mi je obećao dres reprezentacije lige nacije – kazao je Mulić za portal “Avaza”. 

Sugestija supruge

Istakao je da kada je spustio slušalicu i prekinuo poziv, supruga Maja ga je upitala „Pa dokle više sa tim dresovima. Imaš tu brdo dresova. Šta ćeš sa njima?“

Naglasio je mu je supruga sugerirala da napravi aukciju sa dresovima koji su u njegovom posjedu i dodatno da iskoristi poznanstva iz sporta te da zamoli sportiste i trenere da učestvuju i oni kako bi se skupila kolekcija od 100 dresova te da se taj novac da za liječenje djece.

Kazao je da je rođen u Tuzli gdje živi i radi i želi da to bude Klinika za dječije bolesti.

Obavio i razgovor

– Otišao sam na razgovor na Kliniku za dječije bolesti i s njihovim uposlenicima utvrđeno je da im je respirator za intenzivnu njegu potreban. Početkom septembra očekujemo i aukcijsku večeru gdje će biti određeni broj dresova, skupljanje na način da donacijama javnih i državnih institucija, ljudi, odnosno svih onih koji mogu, a imaju želju da daju donaciju su dobrodošli – istakao je on.

Naglasio je da se priprema jedna utakmica koja će biti organizirana u humanitarne svrhe.

– Bio sam rukometaš. Osamnaest godina sam se profesionalno bavio rukometom. Najveći dio rukometne karijere proveo sam u rukometnom klubu „Sloboda“. Igrao sam za RK „Konjuh“, RK „Arena“ i u Hamburgu sam igrao jednu godinu. Poslije tri godine sam bio sportski direktor u mom matičnom klubu „Slobodi“. Sada sam zaposlen u Agenciji za antidoping kontrolu BiH – rekao je Mulić.

Bavio se sportom

Radi na više pozicija. 

– Većinom sam vezan za sport. Moram pohvaliti sve sportiste i trenere koje poznajem. Svi su mi izašli u susret. Poslali su dresove, a za pohvalu bar za mene je, da su mi se dva prijatelja javila Dragan Bajić i igrač Dominik Kovačić koji su obećali da će poslati i novačana sredstva, mimo dresa. Nadam se da će biti i te vrste donacija, koliko ko može – rekao je Sead Mulić za portal „Avaza“.

Avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

POVEZANE OBJAVE