2EA48AA8 E721 4B9A 9BEA B65B45DFDC14 740x389 1
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Fikret Prevljak, nakon katastrofalnog gubitka na lokalnim izborima u Sarajevu, najavio je kako će podnijeti ostavku na mjesto predsjednika KO SDA.

Prošlo je više od mjesec dana od poraza SDA u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, a rukovodstvo ove stranke još uvijek nije zauzelo nikakav stav u vezi s tim. SDA je ponovo zabila glavu u pjesak u nadi da će prije svega njihovo članstvo zaboraviti na primitivnu kampanju neformalno vođenu pod palicom potpredsjednice KO SDA Sarajevo Sebije Izetbegović i formalno predsjednika KO SDA Sarajevo Fikreta Prevljaka.

Iako je najavio podnošenje ostavke, Fikret Prevljak do danas to nije učinio. Potpredsjednica KO SDA Sarajevo Sebija Izetbegović otvoreno je kazala kako ona nema namjeru podnijeti ostavku i da nju nije izabrao nijedan pojedinac. Podršku joj je očekivano dao i njen suprug – predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Za suparničke političke stranke najidealnije bi bilo kada bi SDA sve do izbora 2022. godine ostavila Prevljaka i Sebiju Izetbegović u rukovodstvu KO SDA Sarajevo.

Ne bi bilo loše ni kada bi recimo Fikret Prevljak bio nositelj liste SDA za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, a da Sebija Izetbegović što više istupala u javnost i davala podršku svom suprugu.

Za uspjeh Četvorke na izborima 2022. godine bilo bi značajno i da Enra Suljić ostane zadužena za vođenje predizborne kampanje SDA u Kantonu Sarajevo, a i da Haris Zahiragić sve do 2022. godine što aktivnije uzima učešće u sjednicama Skupštine Kantona Sarajevo i što češće se javlja za riječ.

Press