Sebija Izetbegović odlazi sa čela KCUS-a?

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Direktorica Kliničkog centra u Sarajevu (KCUS) dr. Sebija Izetbegović nakon godišnjeg odmora, od srijede 4. januara, neće se više vraćati na poziciju, objavio je Interview.ba pozivajući se na nekoliko izvora sa KCUS-a.

“Prema mojim informacijama, ona je posljednjeg radnog dana iznijela svoje stvari iz kabineta”, kazao nam jedan od sugovornika za Interview.ba.

Na ovoj poziciji, kako nalažu pravila, dok je na godišnjem direktoricu prema njenom naređenju mijenja član njenog kabineta, dr. Alen Džubur, šef internističke discipline. Radi se o,  kako dodaju izvori ovog portala, vrlo bliskom suradniku, koji ju je nerijetko podržavao u njenim odlukama.

ČITAJ JOŠ:  Dr. Izetbegović: Ja ne znam koji su Fikretovi, ovo su Mindray

Inače, kako dodaju, dr. Džubur je ovih dana tokom praznika neprekidno u kabinetu generalne direktorice. Navodno se upoznaje sa finansijama, pravnim odlukama i ostalim poslovima koji ga tek čekaju.

Jedan od sugovornika objašnjava šta se zapravo, prema njegovom mišljenju, dešava.

“Direktorici je jasno da neće više moći biti na ovoj poziciji i sama napušta KCUS, da je ne bi smijenili. Zato se odlučila na godišnji, kako bi na toj poziciji, ostavila svog čovjeka”,  istakao je.

ČITAJ JOŠ:  Javni oglas za prijem radnika u JU Apoteka “Zdravlje” Zenica

Dodaje da će Izebegović najvjerovatnije podnijeti ostavku. A onda na red stupa Upravni odbor KCUS-a.

Inače, UO KCUS-a, kojeg postavlja Vlada Federacije BiH ima 11 članova – 3 uposlenika KCUS-a, 2 predstavnika Vlade Federacije, te još 6 iz Sarajevskog (2), te po jednog iz Zeničko dobojskog, Srednje bosanskog, BPK i Unsko sanskog kantona.

Podsjetimo, Sebija Izetbegović preuzela je mandat za Skupštinu KS 11. novembra 2022. godine.

GODISNJICA
MARKETING