Sebija umjesto da pokaže Index, odlučila da se razračunava sa majkom Nadin Smajlović: Amini Smajlović uručena disciplinska prijava

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Amini Smajlović, majci maloljetne Nadin koju su odbili da liječe na KCUS-u, jučer je uručena disciplinska prijava, zbog kako se navodi “osnova sumnje počinjene povrede radne obaveze”.

Smajlović je inače diplomirana medicinska sestra zaposlena na Očnoj klinici na KCUS-u. U prijavi se navodi da Smajlović ima osam dana da Disciplinskoj komisiji dostavi pismo izjašnjenja, inače će se u suprotnom smatrati da je saglasna sa navodima prijave.

ČITAJ JOŠ:  Dok varalice čekaju nekog novog Branka Perića: Sebiji priznali ispite koje nikad nije položila!

Majka maloljetne Nadin kojoj je prije tri godine na KCUS-u uskraćeno liječenje, ali i izmještanje na kliniku u inostranstvu, burno je reagirala, kao i cjelokupna javnost, nakon što je Tužilaštvo KS donijelo naredbu da neće provoditi istragu u ovom slučaju. Tužilaštvo KS je donijelo odluku 14.11.2022., samo dva dana kasnije porodica je dobila rješenje a disciplinska prijava je podnesena 18.11.2022. godine.

Interesantno je da je Amini Smajlović uručena tek 28.11.2022. godine, samo dva dana nakon gostovanja na Face TV-u kod Senada Hadžifejzovića gdje rekla “da joj sve vrijeme govore da je predmet živ, a da se onda donese odluka da istraga neće biti provedena”.

ČITAJ JOŠ:  Omladina danas čistila gradove u FBiH

– Da moja Nadin nije preživjela, ja bih presudila ljudima koji su odbili da pomognu mom djetetu. Tužilaštvo KS je obustavilo istragu, a Sabina Sarajlija je donijela tu odluku. Negirala je djetetovu dijagnozu. Ne znamo ni na osnovu čega su napravili nalaz vještaka. Zna se koje ime je odgovorno u mom slučaju i ko štiti to ime. Sabina Sarajlija je rekla da je naš predmet živ, a onda donese odluku da istraga neće biti sprovedena – poručila je Amina Smajlović.

ČITAJ JOŠ:  Bajram u domu Izetbegovića: Sebija se pohvalila kako je kuhala za svoju porodicu 
GODISNJICA
MARKETING