Portal 072info

Šećer utječe na poremećaj sna

21 2
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Previše šećera može dovesti do viška kilograma, uzrokuje propadanje zuba i povećava rizik od dijabetesa. Ali šećer utječe i na poremećaj sna, tvrde stručnjaci. Studija od prije nekoliko godina utvrdila je da ljudi koji konzumiraju mnogo šećera spavaju manje i pokazuju veći nemir noću.

Prema riječima stručnjaka previše šećera dovodi do toga da tokom dana jedemo više, jer nivo šećera u krvi izmiče kontroli. To nepovoljno utječe na san, a sa druge strane poremećaj sna će zauzvrat stvoriti još veću čežnju za šećerom i to je taj začarani krug.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Kada jedete šećer, nivo šećera u krvi raste i gušterača oslobađa inzulin - Avaz, Dnevni avaz, avaz.baKada jedete šećer, nivo šećera u krvi raste i gušterača oslobađa inzulin

Kada jedete šećer, nivo šećera u krvi raste i gušterača oslobađa inzulin. Jedenje šećera kasno noću stvara kontraefekat. Umjesto da nas čini smirenijim i spremnim za san, daje nam energiju i čini spremnim za aktivnosti, a to nije ono što pokušavamo raditi noću. Šećer troši puno magnezija, koji je potreban za spavanje te treba izbjegavati kasnu noćnu čokoladu koja sadrži kofein i druge stimulanse.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Avaz

Podijelite članak
  • 2
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Preuzmite Android aplikaciju portala 072info - klikni ovdje da preuzmeš!

REKLAMA
KRAJ REKLAME

PLAKAT ARNEL ZAVRSNI