Portal 072info

Second hand stvari koje ipak ne biste trebali kupiti

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Pronalaženje rabljenih stvari kojima ćete udahnuti novi život mnogima je veliki izazov i neizmjerna sreća, ali ponekad treba podvući liniju između second hand i upropaštenih stvari čije korištenje može biti opasno po zdravlje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Postoje predmeti poput stolova, stolica, fotografija i slika koji su više nego dostojni drugog, trećeg pa čak i četvrtog života, dok postoje i oni koje je najbolje baciti nakon upotrebe. Zato je dobro znati koju je vrstu robe u redu kupiti rabljenu, a koju je najbolje kupiti potpuno novu. Od iznošenih cipela do usisavača ovo je osam stvari koje nikada ne biste trebali kupiti korištene.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

1. Korišteno posuđe

Opće je pravilo da korištene lonce i tave s izgrebanim površinama nikako nije dobro kupiti. Kada se izgrebu, štetni premazi i kemikalije (kao što je Teflon) mogu ispuštati u zrak i hranu. Dakle, poštedite se trovanja i kupite si novu tavu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

2. Auto sjedalo

Znamo da potpuno novo auto sjedalo može biti skupo, ali u nekim slučajevima rizici povezani s korištenim sjedalima, ne vrijede uštede novca. Ne samo da većina auto sjedala ima stvarni datum isteka korištenja, djelomice i zbog neprestanog poboljšanja sigurnosne tehnologije, ponekad je teško odrediti je li korišteno sjedalo oštećeno ili ne – što može biti vrlo opasna prilika za uštedu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

3. Madraci

Jeftin je madrac teško pronaći pa ima smisla da vam se rabljeni čini kao dobra prilika. Međutim, kada uzmete u obzir koje sve odurne bube u korištenom madracu žive – poput sjenica i grinja, da ne spominjemo mrtvu kožu i tjelesne tekućine… Pretpostavljamo da ćete shvatiti da je puno bolje da ipak potražite novi u trgovini.

4. Šminka

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Da se razumijemo, i mi volimo šminku, ali korištenje kozmetičkih proizvoda, čak i kada dolazite od vaše sestre ili najboljeg prijatelja, nikada nije dobra ideja. Osim ako je pakiranje neotvoreno (a tu mislimo netaknuto). Ne podvrgavajte vašu kožu ulju, bakterijama i tjelesnim tekućinama drugih ljudi s prljavom korištenom šminkom.

5. Iznošene cipele

Iako pronalaženje inače skupih cipela može biti primamljivo, postoji više od jednog razloga zbog kojeg biste trebali odustati od kupovine rabljene obuće. Uz potencijalno nasljeđivanje starih gljivica, znoja i bakterija, cipele se tijekom vremena oblikuju prema jedinstvenim stopalima vlasnika, što znači da par koji je nošen može dugoročno aktivirati bol u stopalima i bol u leđima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

6. Kacige

Činjenica koja bi vas mogla iznenaditi o kacigama za bicikle jest da je većina osmišljena kako bi izdržala samo jedan veliki udarac. A budući da je gotovo nemoguće ustanoviti izvana, da li je kaciga oštećena iznutra, nema razloga da riskirate sigurnost za uštedu par eura.

7. Kupaći kostimi

Vjerovatno ne trebamo spominjati, ali kupaći kostim i donje rublje nikako ne smijete kupovati korišteno. Ako uzmete u obzir da je bilo u direktnom kontaktu s prvim vlasnikom, pretpostavljamo da nećete biti zainteresirane za stjecanje loših higijenskih problema drugih.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

8. Usisavači

Usisavači također ulaze u skupinu nepoželjnih rabljenih proizvoda. Potencijalne grinje, prašina i sekundarne bakterije koja dolaze s njim nisu vrijedne novaca koji ćete uštedjeti, piše Jutarnji list.

N1


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME