Sedam aplikacija uz koje ćete prije ljeta doći do savršene forme

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Donosimo vam pregled odličnih apliakcija za praćenje vaših fizičkih aktivnosti, od trčanja do različitih sportova. Pratite svoje aktivnosti i dodatno se motivirajte.

Ljeto se bliži, a vas lagano hvata panika jer niste imali dovoljno vremena ili motivacije za vježbanje? A ni trčanje vam nije najdraža aktivnost? Evo načina da vježbanje učinite zanimljivijim. Donosimo vam pregled odličnih sedam aplikacija za praćenje vaših fizičkih aktivnosti, od trčanja do različitih sportova. Pratite svoje aktivnosti i dodatno se motivirajte.

1. RunKeeper (iOS, Android)

Već nekoliko godina ova je aplikacija broj jedan među zaljubljenicima u trčanje. Koristi GPS kako bi pratila vaše trčanje, bicikliranje i planinarenje. Aplikacija bilježi vaš tempo, udaljenost, ukupno vrijeme vježbanja te potrošene kalorije. Korisnici ove aplikacije mogu pratiti svoj napredak i dobivati detaljne izvještaje o rezultatima.

ČITAJ JOŠ:  Gordana Šaulić: Često sanjam Šabana, to su intimni snovi

2. Endomondo (iOS, Android, Blackberry, Windows Phone)

Vrlo društvena aplikacija za trčanje. Kao i RunKeeper, lako prati trajanje, udaljenost i brzinu trčanja. Ovom aplikacijom možete kreirati rute i izazvati prijatelje da postignu bolje vrijeme od vašeg. Možete dobiti i audio trenera, pratiti hidrataciju te bodriti vaše prijatelje u postizanju što boljih rezultata. Za one koji se vole družiti tokom vježbanja, ovo je savršena aplikacija.

3. Runtastic (iOS, Android, Blackberry, Windows Phone)

Dok neke aplikacije za vježbanje prate rolanje ili vožnju biciklom, ova je fokusirana isključivo na trčanje. Kroz vježbanje će vas bodriti glasovni trener, a integrirana glazba motivira da postignete što bolje rezultate.

4. Zombies, Run! (iOS, Android, Windows Phone)

Ova aplikacija zabavnog imena posebna je po tome što vaše aktivnosti pretvara u zabavnu igru opstanka. Dodaje vam kulisu zombi okruženja, vi ste trkač koji izbjegava zombije. Kao poticaj dobijete još i zvuk zombija u slušalicama. Pa tko ne bi onda trčao, odnosno bježao. Potiče vas i na sprint, a postoji i cijela radnja smještena u polu satne epizode. Ako vam je trčanje dosadno, onda biste trebali isprobati ovu aplikaciju.

ČITAJ JOŠ:  Drugi dan Zenica summer festa

5. Nike + (iOS, Android)

Iako Nike više ne razvija sportsku narukvicu FuelBand još ima odličnu aplikaciju za trčanje Nike+ Running. Bilo da trčite u teretani ili vani aplikacija će vas precizno pratiti. Svoje utrke možete i podijeliti na društvenim mrežama, a možete i izazvati prijatelje da ostvare bolji rezultat od vašeg. Odlična je i mogućnost da si učitate i motivacijsku pjesmu po svom izboru, te pustite da svira u trenucima kada trebate poticaj tijekom utrke.

6. Social Strava (iOS, Android)

ČITAJ JOŠ:  Ekstazi na korak do legalizacije u Americi

Još jedna zanimljiva aplikacija koja nudi dobro GPS praćenje trkača. Strava je također jaka u društvenom segmentu, pokazuje vam najnovije aktivnosti vaših prijatelja, s kojima se možete i natjecati u izazovima. Aplikaciju najviše odlikuje rangiranje svih utrka koje ste odradili, te možete pratiti koji dan ste bili uspješniji.
Screenshot

7. Pumatrac (iOS, Android)

Uz redovne opcije koje imaju većina ovakvih aplikacija Pumatrac ima i dodatne zgodne alate. Aplikacija osim udaljenosti koju pređete, karti i staza prati i prognozu vremena, te snima vrijeme i dan određene utrke. Zatim koristi sve te podatke da bi se izračunala kvaliteta vaše pojedine utrke, te rezultate možete i uspoređivati s drugim korisnicima i trkačima. Prati i druge zanimljivosti, poput s kojom pjesmom bolje trčite, ili kojim danom u tjednu i slično.

072INFO TV