Portal 072info

Sedam bh. nogometnih klubova dobilo licence za UEFA takmičenja

Na sjednici Prvostepene komisije za licenciranje nogometnih klubova Premijer lige Bosne i Hercegovine, održane 5. maja u Sarajevu, donijete su odluke o licencama za učešće klubova koji su aplicirali za Premijer ligu BiH i UEFA klupska takmičenja u sezoni 2017./2018.

Licence za učešće u UEFA klupskim takmičenjima dobili su FK Sarajevo, NK Široki Brijeg, FK Željezničar, HŠK Zrinjski, FK Radnik, FK Mladost i FK Krupa, saopćeno je iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Klubovi koji su dobili licencu za učešće u takmičenjima Premijer lige BiH su FK Sarajevo, NK Široki Brijeg, FK Željezničar, HŠK Zrinjski, FK Krupa, FK Radnik, FK Mladost, NK Vitez i NK Metalleghe-BSI.

Među klobovima koji nisu dobili licencu za učešće u UEFA klupskim takmičenjima su FK Olimpic, FK Sloboda, NK Čelik, NK Vitez i Metalleghe-BSI. Licence za učešće u Premijer ligi BiH nisu dobili NK Čelik, FK Sloboda i FK Olimpic.

U skladu s odredbama pravilnika o licenciranju klubova NSBiH (Premijer ligu BiH i UEFA-e takmičenja), klubovi imaju pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova NSBiH u roku od osam dana, navodi se u saopćenju

Podijelite članak