Sedam dana prije koncerta Divanhane u BNP-u rasprodate skoro sve karte

Podijelite vijest

Divanhana-plakat

Njegujući tradicionalnu muziku naših prostora, ali u novim aranžmanima, bh. Bend Divanhana, posljednjim albumom “Bilješke Iz Šestice”, nastavlja priču o važnosti sevdalinke. Brojnim koncertima širom naše zemlje, ali i evropskih metropola, podsjećaju na bogatstvo tradicionalne muzike Balkana.

Od promocije albuma vrijedno rade. Koncertnu sezonu su počeli 22.februara nastupom u Kaknju, nakon čega je uslijedilo zanimljivo putovanje u Ljubljanu, Berlin I Prag. Ipak, najdraži su im koncerti u gradovima u BiH.

U okviru ove turneje, nastupiti će i u zeničkom BNP-u u srijedu, 23. aprila, sa početkom u 19:30 sati. Za njihove koncerte vlada veliko interesovanje, pa su zakoncert u BNP-u skoro sve karte rasprodate.

Kako navode organizatori, ostalo je još malo karata za ovaj istinski muzički spektakl. Karte se mogu kupiti na biletarnici BNP-a a rezervacije karata se mogu izvršiti na brojeve telefona 032 242 604 i 062 859 555 ili na e-mail: marketing.prodaja@bnp.ba.

Generalni pokrovitelj koncerta je SKY COLA a Generalni medijski pokrovitelji su RSG radio i Kaportal.ba. Medijski partneri su: Zenicablog.com, 072info.com, Zenica24sata.com, Radio Zenit, RTV Zenica, Radio Q Zenica, Radio TNT.