Portal 072info

Sedam jako dobrih razloga zašto je super imati starijeg brata

braca 1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Odnos sa starijim bratom je uistinu poseban. Ako ste se tokom zajedničkog odrastanja i ponašali poput mačke i miša iz kakvog popularnog crtića, taj odnos se s godinama promijenio te postao sve bolji i kvalitetniji.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Evo samo nekih od razloga zašto je zakon imati starijeg brata:

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

On je tvoj zaštitnik
Starija braća su najbolji zaštitnici u svim situacijama. Niko ti i ništa ne može nauditi kada se nalaziš u zagrljaju starijeg brata.

Naučio te kako da se izboriš za sebe
Istraživanja su pokazala da su djevojčice koje imaju starijeg brata odlični borci – u doslovnom, ali i prenesenom značenju. Ne samo da te je naučio kako da se sama odbraniš od nasrtljivaca već je i na svojem primjeru pokazao kako da se izboriš za sebe, te da drugi čuju tvoje mišljenje i želje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Naučio te kako momci razmišljaju
Muški mozak je mnogim ženama nedokučiv. Ono što je ženi prirodno i logičko rješenje, često puta ne nalazi na odobravanje jačeg spola. Sva sreća da je stariji brat „univerzalni prevoditelj“ koji će ti uvijek rastumačiti zašto se momci i muškarci ponašaju onako kako se ponašaju i što su zapravo mislili kada su ti ono napisali / rekli.

Naučio te da kontrolišeš emocije
Djevojčice koje odrastaju okružene (starijom) braćom brže uče kako da drže emocije pod kontrolom. Starija braća su tu da te utješe kada je to potrebno, ali isto tako te podsjećaju da od muhe ne trebaš praviti slona.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Uvijek ti je na usluzi
Bez obzira trebaš li prenijeti novi kauč na treći kat zgrade (bez lifta) ili nekoga tko će ti napokon razjasniti što je jedanaesterac, stariji brat ti je uvijek na usluzi. Štoviše, on uživa u tome da ti olakša život i nauči te novim stvarima.

Naučio te da budeš strpljivija
Svi oni koji su odrasli sa starijom braćom doživjeli su više puta njihove neslane šale. Zbog toga znaš da nije poželjno razljutiti se ili biti frustriran zbog nebitnih sitnica. Baš zbog toga s godinama si postala strpljivija osoba.

On je tvoj najbolji prijatelj
Svaka žena treba najbolju prijateljicu, ali stariji brat ima posebno mjesto u tvojem životu. Bez obzira što napravila on će uvijek biti uz tebe, dati ti savjet i pomoći ti riješiti bilo koji problem. Do kraja života će biti tvoj najbolji prijatelj i ponašat će se u skladu s tom ulogom.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 5
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME