Portal 072info

Sedam načina za drugačije korištenje štapića za uši i vate

Znamo koja je primarna uloga štapića za uši i blazinica vate, ali jeste li znali da se oni mogu iskoristiti i u druge svrhe? Donosimo sedam alternativnih načina za njihovo korištenje.

1. Parfem ‘za van’

Umjesto da nosite cijelu bočicu parfema, koja nije ni praktična niti lagana, a postoji i opasnost da se razbije, blazinice vate idealna su alternativa. Naime, našpricajte svoj omiljeni parfem na vatu i spremite u plastičnu vrećicu i – stavite u torbu. Kad poželite osvježiti miris parfema, izvadite blazinice i pređite preko ključnih mjesta na koja i inače stavljate parfem i riješili ste stvar. Isto vrijedi i za štapiće ua uši.

2. Bojanje izrasta

Ukoliko nemate vremena za odlazak frizeru, a izrast vas je već počeo živcirati, uzmite štapić za uši i mat sjenilo u boji vaše kose te nanesite sjenilo na izrast koristeći štapić za uši. Iako nije trajno rješenje, poslužit će kao ‘vatrogasna mjera’.

3. Šminkanje

Ukoliko želite naglasiti oči, uzmite crnu olovku i povucite liniju uz rub kapka, potom štapićem za uši nježno razmažite liniju i izblendajte rubove i izgledat ćete kao da su vas šminkali profesionalci.

4. Raspored nakita

Tanje narukvice nježno omotajte oko štapića za uši i spremite u plastičnu vrećicu kako se ne bi petljale s ostalima, ali i bile zaštićene od prašine.

5. Istiskivanje prištića

Iako prištiće nikako ne bi trebali istiskivati, svi to činimo. Ipak, najmanje ćete štete prouzročiti koži oko samoga prišta ukoliko uzmete po jednu blazinicu vate sa svake strane i nježno stisnete. Riješit ćete prištić, ali i spriječiti crvenilo.

6. Skidač šminke

U zadnje se vrijeme mnogo toga može pročitati o dobrobitima kokosova ulja. Jedan od načina njegove uporabe jest i natapanje blazinica vate u kokosovo ulje i spremanje natopljenih blazinica u plastičnu vrećicu. Vrećicu možete staviti u torbicu i nositi kamo god krenuli, kako biste ih imali uza se u slučaju nužde.

7. Prikrivanje prištića

Potrebni su vam samo štapići za uši i malo korektora. Umočite vrh štapića u korektor i nježno natapkajte na područje koje želite prikriti i – riješili ste problem.

Podijelite članak