Sedam namirnica koje će vam spasiti ljubavni život

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Dobra je vijest da, osim što možemo da izbjegavamo hranu koja bi nam ubila želju za seksom, izborom namirnica koje ćemo jesti možemo i da popravimo ljubavni život. Pogotovo ako ste ušli u menopauzu ili prešli 50. godinu pa vam hormoni, ionako sami uništavaju ljubavni život. Probajte da spas potražite u pravom izboru namirnica.

Ishrana koja uključuje pinjole, avokado i ostalu “vruću hranu” ne samo da će vas učiniti zdravijim i vitkijim, pa ćete se bolje osjećati u svom tijelu, već će i vaš organizam nahraniti sastojcima koji spašavaju utihnulu vatru strasti između vas i partnera.
 
Pšenična kaša
Pšenična kaša pravi je saveznik testosterona, a odličan je izbor za doručak i za nježniji pol. Pšenična kaša sadži L-arginin koji podstiče seksualnu želju.

Avokado
Avokado sadrži zdrave masti i vitamin B6, kao i folnu kiselinu koja hrani tijelo energijom. Vitamin B6 muškarcima pomaže u stvaranju hormona koji su ključ zdravog seksualnog života.

Kupine
Kupine su bogate fitohemikalijama koje podstiču libido i izdržljivost. Preporučuje se da prije seksa pojedete bar desetak bobica.

Lubenica
Naučnici sa Univerziteta u Teksasu u lubenici su otkirli hranljivi sastojak – citrulin, koji ima isti učinak kao i vijagra.
 
Čaj od Ženšena
Zaboravite kafu. Stavite džezvu sa vodom da prokuva i ubacite ženšen. Pomaže i ako patite od erektivne disfunkcije.

Bademi
Prema narodnom vjerovanju već i sam miris badema kod žena budi želju za seksom. Istina ili mit, ne znamo, ali sigurno je da su bademi bogati cinkom koji je nužan za produkciju testosterona i podsticanje seksualne želje i kod muškaraca i kod žena.
 
Pinjoli
Pinjoli su puni arginina koji pospješuje cirkulaciju. Uz to arginin se u tijelu razgrađuje u sastojak koji se može naći čak i u vijagri.