Portal 072info

Sedam osnovnih: Kako različite emocije utječu na naše organe?

emocije 1536x1024 1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U tradicionalnoj kineskoj medicini postoji sedam osnovnih emocija- ljutnja, sreća, tuga, briga, zamišljenost, strah i šok, a svaka je povezana sa zdravljem organa.

Ljutnja je povezana sa zamjeranjem, bijesom i isfrustriranošću. Ako se osoba ne suočava s njom, može da postane okidač za glavobolje i visok pritisak. Ljudi koji su skloni problemima sa radom želuca zbog ljutnje će patiti od gastritisa ili čira na želucu. Također, šteti i jetri, pa ona radi pod opterećenjem. Palčevi ruku su povezani sa našim želucom, te masažom možete pomoći sebi. Palčeve treba masirati 3 do 10 puta po širini i dužini.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Sreća kada je previše intenzivna i trajna može negativno da djeluje na srce. To pokazuje da je u svemu potrebna umjerenost.

Briga šteti slezeni. Kada previše razmišljamo o lošim stvarima i brinemo, stradaju slezena i želudac. Pogoršava nam se rad probavnog sistema.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Strah šteti bubrezima. Energija nam pada, zbog čega nastaje nesposobnost zadržavanja mokraće i izmeta. Depresija negativno utječe na pluća. Pretjerana tuga i žalost smanjuje energiju pluća.

Uzbuđenje, čak i pozitivno, može izazvati nervozu, nesanicu i preskakanje srca. Ti simptomi obično upućuju na emotivnu nestabilnost.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Azra.ba

Podijelite članak
  • 4
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6