Portal 072info

Sedam razloga zašto je zdravije da spavate goli

Jeste li znali za dobrobiti koje nosi spavanje bez odjeće? Pojačava osjećaj zadovoljstva, kvalitete sna, a izvjesno je da ćete se i češće seksati, piše Elite Daily.

I još mnogo toga. Čini se da i znanost potvrđuje ove navode koje prema jednome istraživanju zna osam posto Amerikanaca koji spavaju isključivo goli jer vole osjećaj ugode kad između njihove kože i plahte nema barijera, piše “Večernji“.

1. Bolje ćete spavati

Prema Američkoj akademiji medicine spavanja tjelesna temperatura prirodno je niža ako spavamo goli i time se lakše dolazi do dubokog sna i bolje uspostavlja cirkadijski ritam (ciklus koji se vrti u krug kao Zemlja oko svoje osi na putu oko Sunca).

2. Možete provjetravati svoje intimne dijelove

Liječnica Jennifer Landa, autorica knjige “Rješenje za ženski seksualni poriv” tvrdi da je spavanje bez odjeće zdravo jer tako intimni dijelovi mogu “prodisati”. Vagina je prirodno vlažna i ima sličnu “klimu” kao tropska prašuma zbog čega je pogodno tlo za razvoj bakterija. Odbacivanjem pidžame i donjeg veša, omogućit ćete vagini potrebnu prozračnost kako bi ostala suha i zdrava.

3. Osjećat ćete se više seksi

Spavate li goli, osjećat ćete se seksi, poznata je stvar. Ako ste ujedno i u novoj vezi, nema ništa ljepše nego kad vas probudi dodir kože što je ujedno i uvertira u jutarnji seks.

4. Smanjit ćete opseg struka

Prema pisanju Huffington Posta, moguće je smanjiti opseg struka pa čak i smanjiti kolesterol jer se tijelo hladi tijekom noći, što pogoduje povećanju hormona rasta dok se istodobno smanjuje razina kortizola. Sve to utječe da san biva zdrav u svakome segmentu. A upravo san utječe i na zdrav apetit.

5. Pripremite se na više seksa

Spavate li goli, izvjesno je da ćete se više seksati. To je jednostavno logično. Prema dr. Landi spavanje bez odjeće potiče seks i odnose čine zadovoljnijim. Osim toga, dodiri potiču intimnost zbog koje se otpušta više hormona oksitocina koji smanjuje stres, smanjuje rizik od depresije.

6. Nećete se morati tuširati baš svako jutro

Mnogi ne vole ranojutarnje tuširanje jer se zbog toga moraju ustati i pola sata ranije. No, ako ne nosite pidžamu, vjerojatno se nećete ni znojiti pa će se, osim kože i kosa manje mastiti.

7. Jednostavnije je

Oblačenje pidžame znači dodatni posao – morate najprije skinuti svu odjeću, izabrati pidžamu i obući je. Bez toga je lakše i ugodnije.

Podijelite članak