Portal 072info

Sedam tipova žena koje imaju problem da pronađu ljubav

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Predstavljamo vam 7 najzanimljivijih tipova žena koje imaju problema da nađu, ali i zadrže dečka

Kakav trag su ostavile prethodne veze na vas i vašu ličnost? Da li zbog toga možda imate problem da uspijete u novim vezama? Doktorica Michelle R. Callahan u svojoj knjizi Ms. Typed: Discover Your True Dating Personality and Rewrite Your Romantic Future, pokušala je da objasni kako djetinjstvo, odnos roditelja prema djetetu i bivši momci mogu utjecati na probleme u sadašnjim vezama, piše “Fokus“.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Seks mašina

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Ova dama želi seks, seks i samo seks. Samantha iz serije “Seks i grad” je prva asocijacija jer ova dama upražnjava seks iz čiste zabave, drži sve pod kontrolom i drži se što dalje od veza. Samantha je bila samo lik iz serije, tako da u realnom životu slučaj nije tako drastičan, ali ovu damu ne zanimaju previše emocije. Uglavnom privlači muškarce slični njoj od kojih dobija ono što želi. Međutim, prije ili kasnije poželjeće pravu vezu, a da li će uspjeti da je nađe je veliko pitanje.

Gospođica “Srodna duša”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Idealista. Ova dama u svakom momku vidi mogućnost da je on baš “Mr. Right” i opsjednuta je time da ga po svaku cijenu nađe. Čak i nakon propale veze, ona je u panici da je možda izgubila priliku da će nekad pronaći srodnu dušu. Svojim ponašanjem većinu muškarca uplaši, jer niko ne želi posle sedam dana vjenčanje, djecu i planove za starost…

Zašto je takva: U djetinjstvu možda nisu imale dovoljno pažnje i ljubavi i odrasle su maštajući da će jednog dana živeti u skladnoj porodici.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Mama

Ona ne želi da je samo djevojka svom dečku, već i life couch, psihoterapeut i majka. Ona želi da ga promijeni, poboljša, posmatra ga kao projekat. Ulaže sve kako emocionalno tako i finansijski. Brine se o njemu kao da ga je rodila. Iako možete misliti da na prvi pogled “blago njemu”, ovaj tip žena može biti ponekad izuzetno naporan, baš kao i svaka majka.

Zašto je takva: I u djetinjstvu je imala ulogu “mame” prema mlađoj braći ili sestrama i roditelji su joj nesvjesno usadili u glavu da treba da se brine o svom budućem izabraniku.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Anakonda

Opasna kao što i naziv govori. U strahu da će je izabranik ostaviti ili prevariti, ova dama je veliki manipulator. Osim što ga drži na kratkoj uzici, vodi računa o svemu i uvijek je u pripravnosti. Kada je ostavljena, tješi se time da su sve njene sumnje potvrđene.

Zašto je takva: Ranije veze i iskustva utjecale su na njenu sadašnjost. Uglavnom je razlog prevara i zato je sad oprezna i opasna.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nedodirljiva

Poslije težih veza i raskida, nedodirljiva gospođica izgradila je oko sebe tvrđavu koja je štiti od svega. Vjeruje samo sebi i teško joj je da stekne povjerenje ponovo. Sumnjičava je iako u većini situacija nema potrebe za tim.

Zašto je takva: U djetinjstvu nije bila previše bliska sa roditeljima, ili u prethodnim vezama. Razlog naravno može i biti i težak raskid…

Gospođica “Gledam svijet ružičastim naočarima”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Biti optimista je jedna od najboljih stvari u životu. Međutim, vrlo često optimisti u vezama odbijaju da vidi “čudovište” koje spava pored njih. Ignoriše upozorenja i savjete prijatelja, čak i sopstvena osjećanja zbog svog previše ružičastog pogleda na svijet i život. Rezultat: u najvećem broju slučajeve optimisti budu prevareni.

Zašto je takva: To su osobe koje su bile u vezama sa muškarcima koji su bili bijesni i ljuti kada bi od njih zatražili neku informaciju više ili bliskost. Zato su naučili da u narednim vezama što manje pitaju i budu maksimalno optimistični kako bi ih takav ishod i dočekao.

Gospođica “Savršena”

Dama koja osvaja svijet svojim savršenim izgledom, poslom, stavom, životom. Ima visoke standarde, ali nikad nije opuštena i previše je hladna. Često zna da osuđuje partnera i rijetko šta zadovoljala njene kriterije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zašto je takva: Odrasla u porodici, gdje su roditelji imali visoke standarde…

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME