Sedam znakova koji pokazuju da li ste dobri u krevetu

Podijelite vijest

seks

Uživate u čestim i kvalitetnim odnosima sa partnerom i mislite da ste dobri u krevetu? Provjerite… Mnogo seksa ne znači i mnogo dobrog seksa. Slijedi lista sedam stvari koje jasno otkrivaju da li ste zaista dobri u krevetu.

Osjećate povezanost s partnerom

Istraživanje koje su sproveli seksolozi na temu ‘Šta čini dobar seks?’ pokazalo je da odgovor ne leži u nekoj određenoj tehnici, vec u činjenici da partneri osjećaju međusobnu povezanost. Dobar seks nije samo telesno iskustvo, već onaj koji povezuje partnere. Dakle, biti dobar u krevetu ne znači do savršenstva dovesti određene poze, već povezati se sa partnerom i iznad granica telesnog. Kako bi to ostvarili, mnogi proučavaju tantrički seks, karezzu i druge tehnike koje povezuju um i tijelo.

Samouvjereni ste

Osobine koje imaju sjajni ljubavnici su samouverenost, pozitivna slika o vlastitom tijelu i činjenica da se u svom tijelu osjećate seksi. Naime, ako se osjećate seksi u svom tijelu, velika je šansa da ćete poboljšati libido, i omogućiti da se u potpunosti predate seksualnom iskustvu.

Niste zapali u kolotečinu

Dobar ljubavnik zna da za dobar seks nije dovoljno koristiti samo polne organe, već i mozak. Naime, kreativnost, mašta i spremnost na neke nove i drugačije stvari učini će vas dobrim ljubavnikom zauvek. Rutina je najgori ubica libida, zato upotrijebite svu svoju maštu kada je u pitanju seks.

Slušate svog partnera

Slušanje partnera još je jedna važna osobina dobrog ljubavnika, a naravno, važno je biti i pažljiv, velikodušan i nesebičan. Upamtite, seks je zajedničko iskustvo oba partnera, a obraćanje pažnje na partnerove želje važnije je od bilo koje druge stvari koju činite među čaršavima. Bez dobre komunikacije niko ne može biti dobar ljubavnik.

Ne požurujete stvari

Kao i kod većine stvari u životu, i u seksu treba obratiti pažnju na detalje i, naravno, za sve odvojiti dovoljno vremena.

Ne propuštate prilike za seks

Za sjajan seksualni život, vrlo je važna ravnoteža između spontanosti i toga da to zaista i učinite. Matematika je u seksu vrlo važna pa tako pripazite da češce kažete da nego ne. Budite pristupačni prema svom partneru i imajte na umu da, iako se odbijanje čini tako jednostavnim, često će upravo to narušiti kvalitet seksa.

Razigrani ste u krevetu

Na seks možete gledati i kao na rekreaciju za odrasle, i upravo se za vrijeme seksa treba opustiti i dobro zabaviti. Ako želite biti dobri u krevetu, budite razigrani i pokažite svoj užitak.

Cosmopolitan.rs