Portal 072info

Sedam znakova koji pokazuju da li ste dobri u krevetu

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

seks

Uživate u čestim i kvalitetnim odnosima sa partnerom i mislite da ste dobri u krevetu? Provjerite… Mnogo seksa ne znači i mnogo dobrog seksa. Slijedi lista sedam stvari koje jasno otkrivaju da li ste zaista dobri u krevetu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Osjećate povezanost s partnerom

Istraživanje koje su sproveli seksolozi na temu ‘Šta čini dobar seks?’ pokazalo je da odgovor ne leži u nekoj određenoj tehnici, vec u činjenici da partneri osjećaju međusobnu povezanost. Dobar seks nije samo telesno iskustvo, već onaj koji povezuje partnere. Dakle, biti dobar u krevetu ne znači do savršenstva dovesti određene poze, već povezati se sa partnerom i iznad granica telesnog. Kako bi to ostvarili, mnogi proučavaju tantrički seks, karezzu i druge tehnike koje povezuju um i tijelo.

Samouvjereni ste

Osobine koje imaju sjajni ljubavnici su samouverenost, pozitivna slika o vlastitom tijelu i činjenica da se u svom tijelu osjećate seksi. Naime, ako se osjećate seksi u svom tijelu, velika je šansa da ćete poboljšati libido, i omogućiti da se u potpunosti predate seksualnom iskustvu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Niste zapali u kolotečinu

Dobar ljubavnik zna da za dobar seks nije dovoljno koristiti samo polne organe, već i mozak. Naime, kreativnost, mašta i spremnost na neke nove i drugačije stvari učini će vas dobrim ljubavnikom zauvek. Rutina je najgori ubica libida, zato upotrijebite svu svoju maštu kada je u pitanju seks.

Slušate svog partnera

Slušanje partnera još je jedna važna osobina dobrog ljubavnika, a naravno, važno je biti i pažljiv, velikodušan i nesebičan. Upamtite, seks je zajedničko iskustvo oba partnera, a obraćanje pažnje na partnerove želje važnije je od bilo koje druge stvari koju činite među čaršavima. Bez dobre komunikacije niko ne može biti dobar ljubavnik.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ne požurujete stvari

Kao i kod većine stvari u životu, i u seksu treba obratiti pažnju na detalje i, naravno, za sve odvojiti dovoljno vremena.

Ne propuštate prilike za seks

Za sjajan seksualni život, vrlo je važna ravnoteža između spontanosti i toga da to zaista i učinite. Matematika je u seksu vrlo važna pa tako pripazite da češce kažete da nego ne. Budite pristupačni prema svom partneru i imajte na umu da, iako se odbijanje čini tako jednostavnim, često će upravo to narušiti kvalitet seksa.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Razigrani ste u krevetu

Na seks možete gledati i kao na rekreaciju za odrasle, i upravo se za vrijeme seksa treba opustiti i dobro zabaviti. Ako želite biti dobri u krevetu, budite razigrani i pokažite svoj užitak.

Cosmopolitan.rs

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME