Sedmični horoskop od 26.08. do 01.09.

Sedmični horoskop od 26.08. do 01.09.

Sedmica počinje konfuzivno i zbrkano zahvaljujući Neptunu u Suncu.  Istina će biti čudnija od fikcije i bit će jako teško procijeniti što je stvarno. Ništa nemojte uzimati zdravo za gotovo početkom sedmice. Na sreću ovakvo stanje neće dugo trajati. Od utorka Mars ulazi u znak Lava i tamo ostaje sljedećih šest sedmica. To je vrijeme za promociju projekata i pokazivanje vještina. Negativna strana je to što bi narcisoidne karakteristike mogle isplivati na površinu.

 Ovan

Pažljivo preispitujte situacije u kojima se nalazite. Iako inače bez problema prepoznajete prevarante, ove sedmice će vam to, zahvaljujući Neptunu ići malo teže, stoga izoštrite svoja čula. Svakako pripazite na poslu – kolege bi vam mogle natovariti svoj posao uz par laskavih riječi. Ne dozvolite da vas iskoriste. Od utorka ćete preuzeti kormilo u svoje ruke. Bit ćete izuzetno motivirani i pokazat ćete se u najboljem svjetlu.

 Bik

Ko su vam prijatelji, a ko neprijatelji? Početkom sedmice to će vam biti jako teško odrediti. Iako volite pripadati nekoj grupi, pripazite da ne biste “plaćali preveliku cijenu” za članstvo žrtvovanjem svoje individualnosti i mišljenja. Mogli biste pasti na šarm lokalnog Casanove. Zahvaljujući Neptunu bit će vam jako teško procijeniti namjere ljudi. Nemojte precjenjivati svoje talente, kako na poslu, tako i u spavaćoj sobi.

 Blizanci

U ponedjeljak jasno razdijelite poslovno od privatnog. Nemojte slušati i/ili širiti tračeve (pogotovo među ljudima koje ne znate dobro), kako vam se ne bi obilo o glavu. Nikad ne znate ko vas sve sluša. Od utorka pa do 14. oktobra vaš govornički talent dolazi do punog izražaja. Možda ćete čak dobiti i priliku govoriti u javnosti, držati prezentaciju ili predstavljati svoje ideje pred grupom ljudi. Ako se bavite pisanjem iskoristite sljedećih 6 sedmica za neki veći rad (knjigu, reportažu …). Bit će u potrazi za srodnom dušom – osobom s kojom se možete povezati i surađivati. Ova bi veza mogla biti više platonska nego romantična.

 Rak

Istina neće biti očita početkom ove sedmice. Ako želite saznati što se zapravo događa s ljudima, morat ćete dodatno istraživati. Ljudi vam mogu djelovati sasvim uvjerljivo jednu minutu, a već sljedeće će vam se činiti da muljaju. Iz tog razloga izbjegavajte donošenje naglih odluka. To uključuje i vašu naviku da prebrzo otpišete neke osobe. Vrijeme će pokazati, samo promatrajte ljude u različitim sredinama i pri različitim razinama stresa. Ako putujete, možda ćete se morati nositi s nekom osobom koja ima težak karakter. Nemojte se ulagivati: bilo bi bolje da se na nekoliko sati odvojite, istražujući samostalno, a ne da gubite vrijeme umirujući tu osobu koju je teško zadovoljiti.

 Lav

Nećete moći vjerovati svojim instinktima početkom tjedna. Nemojte stvari napuhavati više nego što je potrebno samo da biste napravili dramu. Probajte više djelovati racionalno, a ne emocionalno i obavezno prikupite sve činjenice prije nego počnete reagirati. Otvoreno komunicirajte i svakako saslušajte što drugi imaju za reći. Postavljajte pitanja, umjesto da pretpostavljate što misle. Obavezno uvrstite tjelovježbu u dnevnu rutinu, po mogućnosti neki sport na kojem se možete “ispucati”.

 Djevica

Malo joj se sviđate, malo joj se ne sviđate. Jako vam je teško procijeniti da li vaša simpatija flertuje s vama ili je ipak više zanima neko drugi… Vrlo zbunjujuće. Nemojte dozvoliti da vam se čitavi svijet vrti oko jedne osobe, za koju niste ni sigurni da joj se sviđate. Pogledajte oko sebe i druge koji bi vam mogli biti zanimljivi, upoznajte nove prijatelje, uživajte i opustite se. Od utorka imat ćete nalet inspiracije i kreativnosti – uzmite kist ili gitaru u ruke i pretvorite tu inspiraciju u umjetničko djelo.

 Vaga

Sve poslovne dogovore stavite na papir prije nego ih finalizirate. Nemojte ništa prepuštati slučaju, kako se ne biste doveli u nezgodnu situaciju. Od utorka pozitivno vam je aspektiran timski rad. Osjećate li nekakve bolove ili vas nešto zdravstveno muči – dogovorite pregled kod liječnika. Budete li sami otkrivali od čega bolujete, izgledat će vam kao opaki simptomi neke smrtonosne bolesti, dok se zapravo radi o nekoj manjoj zdravstvenoj smetnji.

 Škorpion

Romantično idealiziranje bi vam se moglo obiti o glavu početkom sedmice. Ostanite barem jednom nogom na zemlji. Koliko god vi željeli da priča završi “… i živjeli su sretno do kraja života” znate da stvarnost uvijek ima nešto što će vas iznenaditi i zakomplicirati situaciju. Od utorka skoncentrirajte se na velike ciljeve koje imate. Vrijeme je da ostvarite svoje ambicije bez obzira želite li pokrenuti vlastiti biznis ili priželjkujete direktorsko mjesto. Pripazite samo na odnose s kolegama – izbjegavajte svađe i ne iskaljujte se na podređenima.

 Strijelac

Bit ćete osjetljiviji nego inače i sve ćete shvatati osobno. Na površinu će vam isplivati neke stvari iz prošlosti za koje ste mislili da ste ih se riješili što će vas činiti ranjivijima. Ostavite prošlost tamo gdje jest i okrenite se budućnosti. Bit će vam pravi izazov ovu sedmicu balansirati između obiteljskog i poslovnog života. Jedan član obitelji će trebati vašu pomoć, što bi vas moglo izbaciti iz takta. Ne pretjerujte s pomaganjem, pogotovo ako se radi o nekom starom uzorku ponašanja.

 Jarac

Izbjegavajte donošenje bilo kakvih odluka dok ste skloni potpadanju pod tuđi utjecaj, a početkom sedmice bi mogli lako manipulirati vama. Nemojte ni vjerovati svemu što pročitate, osobito ako se radi o društvenim mrežama. Ljetne strastvene  vibracije mogle bi vas držati još šest sedmica budući da u utorak Mars ulazi u vašu kuću zavođenja i intime. Veza će vam zahvaljujući tome biti vrlo strastvena, a slobodni Jarci s lakoćom će zavoditi sve oko sebe.

 Vodenjak

Financijska situacija bi vam početkom sedmice mogla donijeti manje probleme. Iako ćete se truditi štedjeti, to vam nikako neće polaziti za rukom. Budete li imali potrebu za trošenjem, dva puta razmislite što ćete kupiti. Čuvajte se ljubomore – lako biste mogli postati žrtva osjećaja krivnje. Davanje preko granica s vaše strane moglo bi u vama pobuditi ogorčenost i privesti vezu kraju. Bilo bi dobro da odmah postavite granice prije nego nastane trajnija šteta.

 Ribe

Samopouzdanje će vam početkom sedmice biti vrlo nisko. Ako ne budete pazili, mogli biste se naći pod jakim utjecajem osobe koja je već neko vrijeme u vašem životu. Primjetite li da nešto radite zbog nesigurnosti, osjećaja obaveze, umjesto želje da nešto napravite, znat ćete da ste zastranili. No, ne brinite, ovo možete lako popraviti, a da ne uništite vezu, postavljajući jasne granice i ostavljajući si dovoljno osobnog prostora.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE