Sedmični Retrevizor: Sport i ukrajinska kriza

Podijelite vijest

NK CELIK (2)

Protekla sedmica donijela nam je još nekoliko sprotskih novosti. Nogomteni klub crevno-crnih izborio je plasman u finale KUPa Bosne i Hercegovine pa će tako Čelik igrati dvije utakmice protiv nezgodnog F.K. Sarajeva.

Naš portal je kao i do sada učestvovao kao medijski pokrovitelj još jednog mega koncerta. Riječ je o koncertu Amara Gileta Jašarspahića, a ovaj spektakularni događaj zasigurno će ostati upmaćen po još jednom kvalitetno organizovanom programu koncerta i publici koja je ostala oduševljena.

Što se politike tiče, svi pomno prate ukrajinsku krizu, pa se često zna desiti da se povlače i neke paralele sa našom domovinom. Savjet Europe je jasno potvrdio suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine te je tako poslan jasan signal svim destruktivnim faktorima u BiH. Zbog sve veće kompliciranosti ukrajinske krize , EU je omekšala svoj pristup prema BiH nastojeći da nas približi članstvu.

19.04.2013 izvršeno je polaganje cvijeća na spomenik “Kameni spavač” u Zenici povodom “Dana civilnih žrtava rata općine Zenica”. Na ovaj dan 1993 godine granata ispaljena sa položaja HVO u Vitezu, u centru grada usmrtila je 16 civila, od kojih je najmlađa žrtva imala 14, a najstarija 65 godina.