Sedmični retrevizor: Sportski uspjesi, dan grada…

Podijelite vijest

CELIK-RADNIK

Vrijeme u našoj Zenici je sve ljepše i svakim danom izmami Zeničane na ulice grada, neke da prošetaju, sjednu ili popiju kafu u predivnom proljetnom suncu.

Proteklu sedmicu obilježilo je “ušminkavanje” grada mijenjanjem stare i dotrajale rasvjete u mnogim zeničkim ulicama. Stara rasvjeta zamijenjena je novom ekološki prihvatljivijom koja  smanjuje potrošnju električne energije a samim time inderektno utiče na emisiju produkcije štetnih gasova. Sigurni smo da bi građani željeli da brojke na zeničkom dipleju budu manje nego što to jesu, ali možda nekada u nekim drugim vremenima sa ugrađaneim filterima u Arcelor Mittal-u.

U protekloj sedmici nanizali smo sportskih uspjeha od pobjeda u ženskoj, muškoj košarci pa do još jednog kluba koji je pao na Bilinom Polju. Čelik je u subotu savladao Radnik iz Bijeljine rezultatom 2:0 u skolopu BHT Premier nogometne lige.

Nakratko je Zenica bila grad iz filmova, ovom momentu doprinio  je zatvorenik koji je u naselju Crkvice pobjegao svezan iz vozila pripadnicima Sudske policije, a prilikom sprovođenja zatvorenika u KPZ Mostar. Policija je bila na svakom koraku u potrazi za osumnjičenim, a koja je zahvaljujući građanima okončana u večernjima satima hapšenjem zatvorenika.

Jedna od stvari koja se sigurno prepričavala na kafama i u šetnji, jeste vijest da su kineske filmske kuće odlučile snimati remake filma “Valter brani Sarajevo”. Za ovaj projekat planirano je da se potroši pet miliona eura u našoj državi.

Dana 12-tog aprila proslavljen je Dan oslobođenja Zenice koji je poznatiji kao Dan grada Zenice.