SEDMOGODIŠNJAK NOSI ODJEĆU ZA DJEVOJČICE U ŠKOLU: Ugodno mu je i sretan je

Sedmogodišnji Theo Easton je prošle godine kod kuće počeo nositi odjeću za djevojčice, a ove je godine, nakon ljetnih praznika, u školu odlučio odjenuti haljinu s tregerima, piše Bright Side.

Uprkos društvenim očekivanjima i normama, Theov izbor odjeće naišao je na podršku te pohvale i prijatelja i zaposlenika škole.

Theova majka, Marion (39), otkrila je da on nosi odjeću za djevojčice izvan škole više od godinu dana. On je tipičan dječak koji uživa u igranju Lego kockicama i videoigricama. Međutim, ne osjeća se ugodno u odjeći za dječake.

Marion je naglasila da se Theo identificira kao dječak, ali više voli odjeću za djevojčice. Ona vjeruje da on još uvijek eksperimentira i nije sigurna hoće li to kod njega potrajati te što će sve biti.

Prvog dana kada je Theo u školu nosio žensku uniformu, kolege iz razreda su ga srdačno prihvatile, a jedan mu je prijatelj rekao:

  • I dalje ćemo te voljeti bez obzira na to što nosiš, Theo.

Marion je otkrila da mu je škola pružala nevjerovatnu podršku. Čak je i Theov učitelj pohvalio njegovu odjeću.

Uprkos podršci na koju je Theo naišao, Marion se suočila i s kritikama na društvenim mrežama, posebice na TikToku, gdje su je neki korisnici osudili jer je svom sinu dopustila da se oblači u odjeću za djevojčice.

Marion, međutim, ostaje predana svojoj podršci sinu te daje prednost njegovoj sreći i dobrobiti. Ne osvrće na osude u društvu.

Marion priznaje da ne zna što budućnost nosi za Thea u vezi s njegovim rodnim identitetom, ali njen primarni fokus je osigurati da njen sin bude sretan. Ona vjeruje da Theovi postupci mogu pomoći u obrazovanju odraslih i djece o prihvaćanju i individualnosti s porukom da odjeća ne bi trebala definirati osobu.

Marion se nada da će Theova priča potaknuti roditelje da slušaju svoju djecu i poštuju njihove izbore, što će u konačnici potaknuti prihvatljivije i inkluzivnije društvo.

  • On je dobar, ugodno mu je i sretan je. Ponosna sam na njega – rekla je Marion koja želi da ljudi shvate da je u redu biti vjeran sebi i nada se da će Theovo putovanje nadahnuti druge da učine isto.
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE